torsdagskvällsnöje..........

Publicerat: 2012-04-26 | 21:52:20 i Allmänt
............. deklarera och betala räkningar............. guuuuuu vad kul och något som stör mig något så fruktansvärt är att jag tvingats betala tillbaka pengar till CSN som de påstår att jag är återbetalningsskyldig, vilket jag verkligen inte är, men jag har inte sparat alla lönespecifikationer och det är uppenbarligen omöjligt att få tag i de lönehandläggare (man kan ha flera olika om man tar sångjobb i olika kyrkor) jag hade medan jag studerade, så mitt tips till er som pluggar och tänker börja jobba... Spara ALLA lönespecifikationer i tre år och börja inte jobba i juni om du pluggar t.o.m maj för då räknas den lönen in i det du har tjänat medan du pluggade! Och det gjorde jag ju inte! Jag hade ju slutat plugga sista maj och fick ju inget bidrag i juni så jag fattar ingenting.... men, men nu är det betalat och det känns inte alls särskilt rättvist... suck...

Vilken helg!

Publicerat: 2012-04-23 | 17:52:42 i Allmänt
Jag har haft lite fullt upp på sistone och varit sämst på att blogga igen!
Förra helgen var vi till Göteborg och hälsade på Klas mellanbror. Väldigt, väldigt trevligt och skönt att få komma bort lite! Jag provade massa brudklänningar och ojojoj vad svårt det kommer bli för mig att bestämma mig! Jag har redan hittat två som jag verkligen älskar och skulle kunna gifta mig i, men problemet är att de tillhör årets kollektion så om jag vill ha dem måste jag bestämma mig innan juni detta år för det är fem månaders leveranstid! Den ena klänningen finns dessutom bara i Göteborg och det är ju lite halvlångt dit. Den andra kan finnas i Södertälje om jag har tur!
Tänk om jag nu väntar till nästa års kollektion och så finns det ingen som är så bra som någon av dessa två!? Eller tänk om jag köper en av dessa och hittar något ännu bättre nästa år?! Jag vet verkligen inte hur jag ska göra! Fick ju inte fota heller så det är svårt att veta exakt hur de såg ut!! Men det löser sig :) Jag vet ju iaf nu att den typen av klänning som jag vill gifta mig finns och passar min typ av kropp! :)

I helgen har det varit massa gospel! I lördags var det gospeldag med Malcolm Chambers och Daniel Stenbaek i Skönsberg! Otroligt härlig dag och konserten blev hur bra somhelst! :)

Igår var det dags för Gospel möter Rockabilly i Granloholm och ojojojoj vilken upplevelse det blev ännu en gång! Kören bestod av närmare 60 personer så det blev ett väldigt tryck! :) Till min stora glädje fylldes kyrkan av så många besökare att vissa fick stå för det tog slut på sittplatser! :) MAGISKT var det och det var så grymt roligt! Helt otroligt att något kan vara så roligt och ge så mycket energi! Lyx!! :)
När jag sedan skulle hem såg jag detta fina meddelande utanför mitt arbetsrum :)



Lycka! Jag blir så glad och varm i hela själen :)

Idag har jag verkligen bara vilat! Även om man får mycket energi av sånna här grejer så kan man också bli helt urladdad och det är väl lite det jag är just idag så det har varit perfekt med en ledig dag då jag bara legat på soffan och läst alla fina kommentarer på facebook från gårdagen :)
Jag har dock gjort en kraftansträngning!



Jag har fyllt denna underbara låda med lunch till morgondagen! Jag fick denna av min underbara fästman förra veckan då vi firade 1 1/2 år :) Fick några andra fina saker också, men kameran strejkar så ni får bara se denna :) Den är ju helt underbar och nu kommer jag bli betydligt mer peppad på att ta med matlåda till jobbet! Han är smart min fästman! :)

Nu är det dags att fortsätta slappandet :)

"En kvinna i nöd"

Publicerat: 2012-04-12 | 15:52:51 i Allmänt
Idag passade jag på att ta en långpromenad i det vackra soliga vädret! Det kändes så otroligt lyxigt med sol igen och jag började känna mig riktigt harmonisk! Underbart! Hemma hade jag satt igång en tvätt, så planen var att när jag kom hem igen skulle jag sätta igång en ny tvätt och sedan gå ner till hamnen och sitta där vid bryggan och hålla på med lite jobbplanering i solen.
Nu blev det såklart inte riktigt så! När jag kom ner till tvättstugan med den nya tvätten upptäckte jag att en nyckel saknades på nyckelknippan och det var SÅKLART nyckeln till lägenheten! Jag trodde först att jag hade fått en tillfällig sinnesförvirring och inte kunde se nyckeln så jag gick igenom hela nyckelknippan och kollade noga på varje nyckel, men ingen hörde till lägenheten och vår dörr låser liksom sig själv så det var bara att inse fakta.... Jag var utelåst! Nyckeln hade förmodligen ramlat av när jag slängde ner nycklarna i väskan medan jag hämtade tvätten som skulle ner till tvättstugan....

Ja, så där stod jag... utan nyckel, utan mobil (den låg på laddning i tv-rummet), utan väska, utan pengar, utan jacka (himla tur att jag hade skor!!!). Min hjärna försökte komma på en lösning. Första idén var att min arm ev skulle vara så lång och smal att jag kunde få in den genom brevinkastet och låsa upp, men ja det var ju bara att glömma insåg jag ganska snabbt när jag stod vid dörren och det var ju tur det annars skulle det ju vara hur lätt somhelst för folk att göra inbrott!

Jag kom på att jag skulle gå till Missionskyrkan och kolla om det fanns någon där med telefon som jag kunde få låna. Jag har fruktansvärt svårt att komma ihåg siffror så jag (skäms att skriva detta) kan inte Klas nummer utantill så jag skulle behöva ringa två samtal eller låna Internet och hitta.se.. Klas var och repade och jag ville gärna få tag i honom för att få höra hur länge jag skulle behöva sitta i trappuppgången och rulla tummarna för att gå dit bort där han repade handlade om flera km och jag hade ju ingen jacka.... så det var uteslutet!

Jag hade tur! Det fanns hjälp att få i Missionskyrkan! Fick låna både mobil och dator plus att hon ringde efter sin sambo som rykte ut med bilen och skjutsade mig bort till Klas så jag kunde ta hans nyckel. Allt löste sig :)

Ja, jag har ju skrivit i min bloggbeskrivning att bloggen även handlar om mina klantigheter och ja det blev ju en ganska snabbt! Men detta var nog lite mer otur än klantlighet! Jag hade ju samtidigt tur som fick hjälp och dessutom väldigt trevliga samtal. :)
Det blev ett litet äventyr! :)

Får se om jag kanske gå ner en sväng till hamnen ändå :)

Nu känns det ännu mera på riktigt!

Publicerat: 2012-04-12 | 13:02:45 i Allmänt
Idag har jag ringt ett ytterst viktigt och trevligt samtal! :)



Häggdångers kyrka är nu bokad för vigsel mellan Klas Norberg och Sanna Nordlander! Woohoooo! :)
Vad jag längtar och vad lycklig jag är som ska få gifta mig med denna underbara person! :)






(bilden lånade jag från http://www.kyrktorget.se/haggdanger)

Ny design!

Publicerat: 2012-04-11 | 17:18:39 i Allmänt
Jag har ju inte bloggat på ett tag och jag vet egentligen inte riktigt varför. Tror att det har att göra med att jag läste en kommentar på facebook av någon som skrev något med att folk som bloggar måste tycka att de är så fruktansvärt intressanta. Vet inte varför, men jag började då fundera på det där och kom av mig helt enkelt. Jag följer ju själv flera bloggar och jag tycker bara att det är trevligt att få lite pyssel/mattips, läsa om andras bröllop, resor, vardag osv och man väljer ju själv vad man vill läsa! :) Jag tycker bara att det är kul att folk delar med sig! :)

Jag tycker ju inte att jag är mer intressant än någon annan och jag bloggar för att få skriva av mig lite och jag har bloggen som en liten dagbok (dock inte för privat) för att någon gång kunna läsa och se vad jag har haft för mig. Det är dessutom mycket roligare att skriva "dagbok" på detta sättet än för hand i en bok för här får jag ju även med bilder och jag ser dessutom vad jag har skrivit. I mina handskrivna dagböcker från 1800-talet ser jag ju knappt vad jag har skrivit, men det har ju sin charm det också och de böckerna kan ju alltid finnas kvar i någon låda som man glatt överraskad hittar vid 70-års ålder eller så. När jag är 70 kanske jag inte ens kan starta en dator eller vad det kan tänkas heta då. Vem vet hur allt har utvecklats då?! :)

Appropå det här med att vara teknisk! Som ni ser har jag en ny design och jag blev mäkta stolt när jag lyckades få dit en presenationsbild imorse PLUS presentationstext! Ja, jag kände mig nästintill som ett tekniskt geni! Det gick dock utför lite senare när jag skulle ge mig på att ändra bilderna i headern! Det visade sig vara stört omöjligt att krympa bilderna, vilket jag lyckades med utan problem på morgonen. Det kanske är precis när jag har vaknat och inte klivit upp som min hjärna fungerar bäst och inte ställer till det för mig. Nåja, jag får ge detta ett nytt försök imorgon!
Jag tycker i vilket fall somhelst väldigt mycket om den nya designen och jag tror att jag kommer bli peppad på att blogga nu igen! Snart är det ju faktiskt "bara" ett år kvar tills vi gifter oss, så snart kommer det dyka upp bröllopsplanering här på bloggen! :)

RSS 2.0