Maria-dagen

Publicerat: 2012-02-29 | 08:20:08 i Allmänt
Igår var det Maria-dagen = Jag hade namnsdag igen :) Maria är ju ett rätt vanligt namn så både mamma och grannfrun hemma i häggdånger hade namnsdag med mig igår. Mormor hette också Maria i andra namn. Jag kommer så väl ihåg Maria-dagen för ett antal år sedan när jag bodde hemma och kom hem från skolan. Då satt mamma och mormor där i vardagsrummet och hade dukat fint med vitt porslin, fina servetter, fikabröd och vid min plats låg några presenter. Mormor hade stickat en mössa och ett par vantar till mig som hon var så stolt över och jag blev så glad! Det blev en otroligt mysig eftermiddag som jag aldrig kommer att glömma.

Igår firade jag min namnsdag genom att fika på Charm. Jag har inga somhelst problem med att fika ute själv. Igår var det helt underbart dessutom! Jag hade med mig en tidning och satt vid ett fönsterbord så jag hade sol på mig hela tiden! :)
Mamma ringde mig och sa att hon skulle bli bjuden på middag på IKEA som namnsdagspresent av pappa och jag hade en liten lucka just då så jag hann precis dit för att hinna äta tillsammans med dem! :) Det var trevligt! :) Vi fick många lotter av pappa, men jag vann endast 10 kr.
I helgen ska jag till Ö-vik och sjunga på dop och då ska både mamma och grannfrun men så då ska vi fira vår namnsdag tillsammans i efterskott. :) Blir mysigt med en liten tripp till Övik! :)

NUUUUUUUUUUUUUUU fungerar min bil igen :)



Tar med en tulpanbild från förra årets Maria-dag bara för att :) Nu ska jag fundera ut dagens klädsel. Igår fick jag mycket beröm för mina kläder. "Du lyser upp hela rummet när du kommer in". Väldigt snällt sagt och det gör mig så glad :) Jag hade på mig en rosa kjol och en vit spetströja :)

Underbara måndag

Publicerat: 2012-02-28 | 10:43:04 i Allmänt

Jag brukar ju oftast skriva ett lite smådeprimerande blogginlägg på måndagar, men igår hann jag inte och jag behövde inte för jag hade en ljuvlig måndag!
Min älskling är ledig från Stockholm denna vecka så vi hade en helt ledig måndag tillsammans och det var underbart efter en lång arbetshelg!
Vi tog såklart sovmorgon men när vi väl hade tagit oss upp satte jag igång med tvätten och sedan gick vi på en långpromenad i det underbara vädret! Älskar sol! Promenaden avslutades med en underbart god lunch på Mormor Hilma och sedan gick vi till Ica Maxi för att fylla på vårt skafferi och kylskåp.
När vi väl var hemma igen forsatte jag med tvätten och Klas städade samtidigt som han övade på Taube-låtar  perfekt städmusik uppenbarligen (jag försökte inflika med lite stämsång här och där men det lät inte så där jättebra).
Det blev ugnspannkaka till middag och efter den sprang jag till Missionskyrkan för att öva med bästa Hosanna gospel. Det var en lyxig körövning då jag slapp spela piano och i slutet av kvällen dök även Klas upp för att sjunga igenom de gemensamma låtarna med kören inför söndagens konser i Nora kyrka! Det kommer bli sååååååååå bra så den bör man inte missa!! :)



Som sagt missa inte detta! :)


Typiskt :(

Publicerat: 2012-02-26 | 19:42:46 i Allmänt

Idag skulle vi på bröllopsmässa på Södra berget... Något som jag sett fram emot sedan december typ. Såklart skulle den vara en helg då jag jobbade på annan ort, men jag räknade lite på fingrarna och kom fram till att vi skulle hinna dit och vara där en och en halv timme innan de stängde. Det skulle såklart bli stressigt, men det är vi ju vana vid. :P
TYVÄRR stämde inte tiden riktigt jätteexakt idag, så när vi väl kom dit var allt undanplockat och det visade sig att de stängde en timme tidigare än vad som stod på hemsidan...  Jag blev rätt besviken såklart.
Det blev en kopp choklad och kaffe istället och det var mysigt, men ändå.... Det känns så himla typiskt och jag känner mig lite låg nu. Men det går över.... Plus att jag blir typ döv av att åka bil i uppförs backar som aldrig tar slut pga att mina öron inte är så bra på att klara tryckförändringar. Låg och döv och en känsla av bomull i huvudet (kommer från öronen) är min status för ikväll... MEN det är grymt skönt att vara hemma igen så det finns alltid något positivt :)


Yippie!

Publicerat: 2012-02-23 | 20:15:26 i Allmänt
Igår blev jag glatt överraskad när jag fick ett sms om att det stod fina ord om Hosanna Gospel i tidningen Yippie! Det var under rubriken "Det här måste du prova i Härnösand" och så här stod det: "Hallelujah moment! Det finns få saker som piggar upp och som sprider sådan glädje som gospelmusik. Att lyssna till en konsert med Hosanna gospel är som en må-bra-injektion. Mer gospel till folket!"
Detta värmer min själ :)

Lunch!

Publicerat: 2012-02-20 | 14:37:10 i Allmänt
Idag har jag lagat lunch till min sjukling! Jag blev inspirerad av en annan blogg och hade världens finaste bild i huvudet, men jag vet inte riktigt.



Omeletthjärta med morotsgegg! Geggan såg bättre ut i verkligheten, men det var själva omeletthjärtat jag ville göra. Problemet var att jag hade en sån gammal pepparkaksform så äggsmeten åkte liksom ut i hela pannan ändå och jag fick trycka ner den i formen igen. ja, lite allmänt kaos, men jag serverade den på en av våra finaste tallrikar och allt smakade bra så det blev uppskattat! :)

morgonunderhållning

Publicerat: 2012-02-20 | 11:40:43 i Allmänt
Seeeeeeeeeeeeent igårkväll kom min älskling på att hans bil stod parkerad på ett ställe där man får parkera under helger, men under veckor är det upptaget där vilket innebar att vi måste flytta bilen innan kl 07.00 måndagmorgon.

Eftersom han är sjuk sa ju jag direkt att jag fixar det imorgonbitti. Jag visste ju att det skulle bli tidigt, offrade min sovmorgon och klev upp halv sju (det är kärlek). Jag trodde att det skulle gå snabbt och att jag sedan kunde somna om igen men ICKE! För det första hade låset vid förardörren fryst så det gick inte att låsa upp där. Tack och lov fungerade det på andra sidan. Nästa upptäckt blev att alla dörrar utom bagageluckan hade fryst fast. Jag fick alltså klättra in genom bagageluckan och jag som är lika vig som ett kylskåp hade ju en ganska rejäl kamp innan jag lyckats ta mig fram till förarsätet och fått ner benen där!
Rutorna var täckta av TJOCKT lager is och jag hittade ingen skrapa i bilen så det var bara till att klättra ut igen och kuta hem och hämta skrapan i min bil. Raka vägen tillbaka och klättrade in igen för att förhoppningsvis få igång motorn och på så vis få upp lite värme och ev kunna öppna en dörr?
När jag sitter där och kämpar för att få den hostande bilen att starta knackar det på den isklädda rutan. Jag får igång motorn, klättrar ut ur bilen och där står kvinnan som använder den parkeringsplatsen under veckorna. Jag förklarade precis hur det var. Hon var jättesnäll, men tyckte att det var lite typiskt att det var just hennes plats (hon var först till jobbet nämligen så alla andra platser var tomma). Hon hämtade sin skrapa och borste och hjälpte till att få bort all is. Jag tackade och bad tusen gånger om ursäkt innan jag klättrade in i bilen och bad henne stänga in mig. Både hon och jag hoppades att jag skulle ta mig ut sedan.
Jag körde iväg och parkerade. MEN det gick såklart INTE att öppna någon av dörrarna! Jag fick panik och tänkte att nu kommer jag dö här eller något. Jag blev så arg att jag sparkade på en dörr, men den gick inte upp av det heller (konstigt jag som är så stark!). Ringde hem och fick tack och lov svar. Efter en liten stund med klagan och någon enstaka svordom i telefon lyckades jag med hjälp av en liten spark få upp bakdörren och kunde ta mig ut. Jag förväntade mig att dörren skulle vägra stängas igen och att bilen skulle få stå olåst, men nej då! Nu var det helt plötsligt världens snällaste och medgörligaste bil i hela världen så dörren stängdes utan problem och jag kunde låsa bilen. Kollade mobilen och såg att detta uppdrag hade tagit 45 minuter och jag kände att jag hade det sämsta morgonhumöret i världshistorien och inte någon sovvänlig harmoni i kroppen. Lyckades alltså inte somna om...
Men, den där kvinnan och alla andra människor runt omkring fick ju sig en liten trevlig morgonunderhållning. För att se mig klättra in och ut ur en bil.... ja, det kan inte se riktigt klokt ut och det gick inte smidigt på något sätt. Har tyvärr ingen bild på detta annars hade jag gärna lagt upp den här för att förgylla er måndag med en bild på världens osmidigaste människa krypandes och klättrandes.

Alla hjärtans dag lite i efterhand!

Publicerat: 2012-02-16 | 19:41:49 i Allmänt
Jag har inte haft tid att blogga om den STOOOOOOOOOORA händelsen Alla hjärtans dag!
Äh, egentligen ser jag inte på alla hjärtans dag som någon jättespeciell grej, men det är ju lite trevligt att fira bara för att firandets skull. Eftersom Klas var i Stockholm och jag jobbade träffades vi först kl 22 den dagen men vi hann vara tillsammans två timmar iaf.:)
Tidigare sprang jag en sväng på Birsta och letade efter något fint att ge honom och det var inte det lättaste! Visst fanns det mycket gulligull och alla hjärtans dags grejer att köpa på typ alla affärer, men hur glad skulle Klas bli på en skala om jag gav honom en rosa skål eller en nalle med ett hjärta?! Jag skulle älska det, men är vääääääääldigt osäker på att han skulle uppskatta det lika mycket som jag :) Nu när vi dessutom bor ihop skulle det bli ännu mer genomskinligt om jag köpte något rosa till honom för då skulle han nog fatta att jag egentligen köpte det till mig själv, så när jag var inne på blomsteraffären och hade både folk framför och bakom mig med vackra rosbuketter och hjärtan stod jag och höll i denna skapelse halvt livrädd.



Denna gav vi till Zacke när han fyllde år förra året, men det var alltså en sån här köttätande växt jag köpte till Klas i alla hjärtans dags present! Romantiskt värre! Men han blev glad och det är det viktigaste! :)
Han fick även en strut med Åre choklad (jag blev lite smått frustrerad när han kom hem från Åre UTAN Åre choklad till stackars sjuka jag som låg i 40 graders feber. Visade sig att han inte visste vad Åre choklad var för något, men nu vet han det!) :)



Underbara sol

Publicerat: 2012-02-13 | 14:23:04 i Allmänt
Jag njuter av en NÄSTAN ledig måndag och det känns så underbart skönt att jag tvingade ut mig själv på en lååååååååååångpromenad i det härliga solskenet med gospel i öronen!



Det som är så fint med att vara ute och gå i Härnösand är att man kan gå vid vattnet nästan hela tiden och det är underbart! Jag älskar havet! Okej, på bilden är jag ju inte vid något vatten, men jag var på väg! :)

Innan jag gick ut på promenad åt jag en underbart god lunch som min älskade tillagade igårkväll :)

Det är en vegetarisk grej som är otroligt krämig, ostig och god. Lite som lasagne och otroligt mättande. Kan nog vara lite av en LCHF-rätt skulle jag tro för er som är intresserad av det... Inte för att vi håller på med sånt :) GOD var den! Han skämmer bort mig. :)

Trots solen blev jag ändå lite frusen så när jag kom hem lyxade jag till det med varmchoklad!



Anledningen till varför jag ens kom på idén att göra varmchoklad var att det fanns grädde kvar från igår som var helt onödig att slänga bort, så jag toppade chokladen med lite grädde! Hur lyxigt somhelst och fruktansvärt och anti-diet :) Att den deeutom serverades i en fin rosa kopp som jag fick i 25-årspresent av mormor gjorde att det blev ännu godare :)

Ooooooooooooooooo nu är det en gammal svartvit film på tv :)



Namnsdag!

Publicerat: 2012-02-12 | 16:44:36 i Allmänt

Jag har haft en väldigt skön vilohelg! I fredags var jag på musikcafé i Östanö och fick bland annat höra några nya låtar av Noratrion! Hur bra somhelst och hela kvällen var väldigt trevlig. :)

Vi fick även förlovningspresenter av svärföräldrarna! :)


Denna otroligt snygga lampa som passar perfekt till vårt färtema (svart & vitt) i ett av våra fönster! :) Vi fick även en liten fin bok med kärlekscitat. :)

Idag är det Evelina-dagen, vilket betyder att JAG har namnsdag! Jag tror att jag har nämnt det på bloggen tidigare också att vi firar namnsdagar i min familj. :) Alltså att man får någon present och fika på säng. :) Eftersom min fästman är något av det tröttaste som finns på morgonen visste jag att jag inte kunde räkna med frukost på säng så jag tog saken i egna händer, klev upp och bakade en kladdkaka, fixade iordning frukost och gick in till en djupt sovande fästman och sjöng "Med en enkel tulipan på bemärkelsedan jag har den äran jag har den äran att gratulera MIG SJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLV!" Det blev väldigt uppskattat efter ett tag när han väl hade vaknat. :)

Mamma, pappa, Zacke och Jonas har varit här på namnsdagsfika :)




Jag bjöd på denna kladdkaka! Eller kladd och kladd.... Den var TORR och mer som en vanlig chokladkaka =/ Jag har tydligen inte bakat kladdkaka sedan vi flyttade hit och visste inte att vi har en SUPERUGN där man inte ska ha inne saker särskilt länge så nu vet jag det, men den gick att äta ändå. Lite typiskt bara... Jag brukar vara bra på att baka och kladdkaka ska ju typ inte gå att misslyckas med!


Jag fick denna bröllopstidning och några lotter! Vann 60 kr sammanlagt så nu kan jag shoppa ett par strumpbyxor eller något! Jag fick även en liten vegetarisk kokbok, en snygg ögonskugga och det farligaste av farligaste = RABATTKUPONGER PÅ BIRSTA CITY! Ett STOOOOOOOOOOORT problem i detta är att dessa går ut den 24:e februari!!!! HUR ska det då gå med mitt klädköpförbud??? Jag går ju back om jag väntar med att köpa kläder i mars när inte kupongerna gäller! Hmmmm... jag måste klura ut en lösning på detta grymt allvarliga problem.... Jag kanske kan ge mig tillåtelse att köpa kläder en gång i februari om jag hittar något som jag VERKLIGEN behöver och sedan ge mig en straffmånad i mars? Kan gå!

Jag fick en jättefin blomma av min älskling också i en fin vit kruka som det står LOVE på :) Den var tydligen även "Tant-godkänd". :)

Nu ska jag lägga mig på soffan och bläddra i bröllopstidningen och invänta middag :) Vi ska prova något recept från den nya kokboken :) Sedan blir det myskväll med Wallander :)


åååååååååå nooooooooooo

Publicerat: 2012-02-06 | 14:27:15 i Allmänt
Under hela förra veckan när jag höll på och krångla på med feber och hosta så var det även en grej till som bråkade = bilen!
Den skulle in på verkstan och fixas inför återbesiktningen som såklart skulle göras senast förra veckan... Min bror fick rycka in och först få iväg den till verkstan och sedan återbesiktas. Allt gick tack och lov bra och den gick igenom besiktningen i torsdags.
I fredags började bromslampan lysa, i lördags kunde man trycka bromspedalen ända ner till golvet och idag är den inne på verkstan IGEN! Jag blir vansinnig! OCH jag har feber igen...


Äntligen!

Publicerat: 2012-02-04 | 17:01:43 i Allmänt
Äntligen, äntligen är jag nästintill feberfri!!!!! MEN det är inte bara det som gör denna dag bra för ÄNTLIGEN har jag och Klas en ledig dag tillsammans och det har vi inte haft på TRE VECKOR så den har varit efterlängtad! :) 

I onsdags när min feber var som värst åkte jag hem till mina föräldrar och blev lite ompysslad! Något som verkligen gjorde mig glad var att vi fick en förlovningspresent och en fin glittrig blomma! :)



Det var denna planeringsbok vi fick och den verkar hur bra somhelst och kommer underlätta planeringen. :)

Hittills idag har vi njutit av en låååååååååååång sovmorgon, sedan förflyttade vi oss till soffan och kollade på massa avsnitt av "Fyra bröllop" på play och nu spelar Klas Wii medan jag roar mig med att blogga lite samtidigt som jag berömmer Klas varje gång han klarar en bana. :)


jahaaapp

Publicerat: 2012-02-01 | 14:02:40 i Allmänt
Det blir ett kort lite beklagligt inlägg. Igår vakande jag av fruktansvärd värk, finns inte ord som kan beskriva den, men det gjorde ont i precis varenda led och kändes precis (jag skulle gissa att det känns så) som att någon högg mig med en kniv i ryggen. Såklart också världens huvudvärk och så fort jag rörde på mig började jag att tokfrysa.... febern var ett faktum. Min bror kom hit med fika och nyponsoppa vilket var perfekt, men under dagen tog mina alvedon slut och vi  har ingen temp så jag kunde inte kolla febern...

Vaknade kl 4 när Klas skulle iväg igen och kände att nu kommer det inte gå bra om jag inte får alvedon. Väntade tills kl 6 och ringde mina föräldrar som var snälla och tog en omväg för att komma hit med alvedon och temp. Den visade 40 grader. Huvva, det är 100 år sedan jag hade sån hög feber senast.... Nu har den gått ner till 38 med hjälp av alvedon och jag har lyckats sova i några timmar.

Febern gör mig virrig, ledsen och det som snurrar runt i mitt huvud är Älska mig mest när jag förtjänar det minst för det är då jag behöver det mest....
Inte för att jag har bett om att få bli sjuk, men jag känner mig till besvär....

RSS 2.0