Städterapi

Publicerat: 2012-03-26 | 17:12:39 i Allmänt
Jag har ju nämnt några gånger tidigare i min blogg att jag brukar använda mig av att städa för att må bra (ibland). Idag är det betoning på IBLAND!
Jag har påbörjat vårstädningen och jag håller på at bli vansinnig. Jag hata damm och dammsugaren. Den gör mig verkligen arg när den inte vill samarbeta och dessutom är den så fräck att den fuska och lämnar kvar massa skräp även fast jag har varit oga somhelst!
 ag har gjort ett tappert försök att slå mattor också, men kaoset på vår balkong tillät inte det riktigt! Av någon anledning ligger det en gran där, säger inte mer om det nu.
Jag har även roat mig med att tvätta, vilket tar ca 100 år för det finns bara en tvättmaskin och en "snabbtvätt" tar en och en halvtimme?! Vansinne! Jag har tvättat sedan kl 12 och är lååååååååångt ifrån klar.
Dagens höjdpunkt var iaf att skicka iväg rn beställning till Jotex så bara jag får hem gardinerna kan vårmakeovern börja! Satsar på lite till helgen och måndag! Det blir kul, men jag vet att även det är slitigt och jag brukar svettas = ett träningspass minst sagt, men när det väl är klart kan man sitta och njuta och nu kommer det ju bli vår och lite påsk i lägenheten och bara det är ju underbart!
Kom på nu att jag måste kuta ner till videoteket och lämna tillbaka filmer (ett dygn sen, fy skäms på mig men jag var ju i häggdånger).
Nu är jag ju hungrig dessutom..... hmmm... ork till att laga mat = 0... tidigare idag var jag peppad på att laga mat, men efter brottningsmatchen med mattorna och dammsugaren är den enerfin lite förbrukad. Får se vad jag hittar på. :)
Det som är lite frustrerande är att det ser fortfarande inte städat ut, men jag har faktiskt gjort hur mycket somhelst! Jag lovar!
Back till tvättstugan....

Jag saknar ord....

Publicerat: 2012-03-19 | 13:22:17 i Allmänt
Det här med att få gå på bröllopsmässa verkar ju inte vara meningen för vår del... Den förra som var på södra berget missade vi ju och då blev mitt nästa hopp Uppsala där det skulle vara en bröllopsmässa på söndag. Det som var  bra var att jag har ledig helg då och min kärlek är redan i stockholm så min plan var att åka ner och att vi skulle gå på den bröllopsmässan.. Jag skulle åka hem under måndageftermiddag och även hinna med lite shopping i Stockholm (har förövrigt inte köpt ett enda klädesplagg hittills denna månad)... PLUS att vi skulle hinna umgås lite den helgen. Inte kul att ha ledig helg och vara ensam från lördagmorgon till tisdagkväll...

Nu EFTER att jag hade bokat min bussresa och skulle kolla adressen för själva bröllopsmässan ser jag till min stora förtvivelse att det är INSTÄLLT! Bokade såklart inte med avbeställningsskydd heller, smart som jag är... Jag säger bara SUCK!

Rekord!

Publicerat: 2012-03-13 | 08:53:41 i Allmänt
Igår hade jag till min stora glädje besöksrekord här på bloggen! Jättekul!! :) Tänk att så många har läst om min parkeringsirritation/utskällning. Hade kanske varit lite trevligare att läsa om något annat... :)

Har knappt sovit inatt och jag vet inte om det beror på huvudvärken, blåsten, saknaden av sambo eller tendensen att börja lösa världsproblem precis när lag lagt mig... Förmodligen en kombination av alla, men nu är snart en alvedon min räddning och sedan hoppas jag på en timmes sömn och vakna upp pigg, utan huvudvärk så jag klarar körerna idag/ikväll.

Om det inte hade varit för den här himla blåsten skulle ju vädret vara perfekt, så snälla, sluta blås! Jag vill ha vår och fint nu med vårjacka, vårkläder, vårfärger!
Tack!


Eftertanke....

Publicerat: 2012-03-12 | 20:40:21 i Allmänt

I mitt tidigare blogginlägg idag nämnde jag inte att jag skrev en lapp och satte den på vindrutan på bilen som stod på vår parkeringsplats. Nog för att jag var arg, men jag kunde inte förmå mig att skriva en arg lapp. Jag skrev helt enkelt," hej du står på min parkeringsplats, smsa mig så jag vet när parkeringen är ledig igen så jag kan parkera min bil".

Jag gick in och avreagerade mig här på bloggen och precis när jag hade bloggat klart fick jag ett sms att bilen var flyttad och en ursäkt. Jag svarade med ett tack och till och med en smiley för nu var ju bilen flyttad så det fanns ju inget att vara irriterad över längre. Jag skyndade mig ut och upptäcker till min fasa att en bil har ställt sig precis framför min bil och verkligen blockerat för mig. Jag fick en ångestklump i magen och började fundera på hur jag skulle lösa denna situation... Jag visste ju att jag stod på en förmodligen hyrd parkering, men det handlade om 20 minuter och det brukar aldrig stå bilar där, så det var ju verkligen typiskt =/ Jag stod och skrev av regnumret för att försöka hitta någon att ringa och då kommer en (vill skriva tant, men håller mig) dam och är arg som ett bi! Innan hon ens hinner öppna munnen drar historien om min parkeringsplats och när jag var klar utbrast hon i att hon blir så förbannan!!!! och så höll hon på en liten stund.....  jag drog historien igen och hon lugnade ner sig. Visade sig att jag blockerade hennes garageplats med en meter typ =/ Jag har inte ens lagt märke till den tidigare och var väl blind av mitt eget raseriutbrott tidigare. Iaf så kom hon med matkassar = hon hade varit och handlat och förmodligen bara varit utan parkering i 5 minuter. Om jag hade gjort som hon gjorde och blockerat för bilen som hade tagit min plats så hade hon inte ens tagit sig in på gården, men så långt tänkte hon nog inte...

Jag är inte van vid att en vilt främmande människa står och skäller på mig.... Nog för att jag var irriterad på personen som tog min plats, men jag avreagerade mig ju här och när bilen väl var flyttad hade jag ju ingen anledning att fortsätta vara arg och jag skulle verkligen inte klara av att skälla på någon annan människa för en sån där grej. Jag skällde inte ens på damen som titt som tätt parkerade in mig när jag bodde i sundsvall.
Nä huvva! Jag blev riktigt låg efter det där så jag fick ta till städterapi och choklad!

Personen som tog min parkering kom ju väldigt lindrigt undan om man jämför med det jag fick ta istället... Jag är dock hellre glad och förlåtande (efter lite muttrande för mig själv på bloggen) än sur och vresig som slänger negativ energi på en vilt främmande person bara så där..


Finns få saker som gör mig så irriterad......

Publicerat: 2012-03-12 | 14:39:04 i Allmänt
...... som när jag kommer hem och upptäcker att NÅGON har tagit MIN parkeringsplats!!!!
Hur svårt ska det vara?! Det står klart och tydlig HYRD PARKERING!!!!!! Vi betalar för den varje månad och det finns en anledning till varför man hyr en parkering = att alltid ha tillgång till den!!! Jag kom hem bara för några minuter sedan och jag är dötrött för jag vaknade i vanlig ordning när min älskling for iväg till Stockholm. Kl 04.30 satte väckarklockorna igång och jag somnade inte om så där jättebra efter det...! Nu har jag dock varit på ett trevligt möte, men under bilresan hem kände jag hur tröttheten kom krypandes och jag längtade hem till soffan och att bara ligga där resten av denna lediga dag och inte behöva göra något! Det förstördes direkt på grund av att den där människan nu som har tagit vår parkering inte verkar vara läskunnig!
Jag hoppas att personen i fråga har flyttat bilen inom en halvtimme för då tänker jag gå ut och parkera om min bil som just nu inte är så överdrivet bra parkerad, men vad ska jag göra när min är tagen?! Parkera på andra sidan stan? NEJ TACK!Skulle jag parkera in bilen måste jag ju ändå i vilket fall somhelst gå ut sedan och flytta bilen för att den ska kunna ta sig därifrån.... irriterande minst sagt! Är detta för att jag har haft flyt i ett par dagar? Kanske är det någon som följer min blogg som vill krångla till det för mig! Who knows! Mission accomplished säger jag då!

Nu satte ett till irritationsmoment igång.... Grannens hund skäller nonstop.... går bra för mig!

Okej, nu ska jag bli lite positiv i några minuter innan jag ger mig ut och kollar läget på parkeringen!
Jag och Klas fick nämligen en fin förlovningspresent av min faster och kusin! Lyxigt det här med förlovningen att det dyker upp fina presenter lite då och då. :)

Titta vilka fina små ugnsformar vi fick! Kommer passa perfekt till bland annat den där äggrätten som Klas gjorde för några veckor sedan! Jag blir alldeles glad av de fina mönstrena så det är ju bra att jag kolla på dem nu. ;) Vi fick en till också, i annan typ av form, men samma serie :)

Nu ska tanten i mig vakna till liv och bläddra i Jotex som jag till min glädje fick med posten idag! Det är min favoritkatalog och snart är det ju dags att bjuda in våren och sommaren till lägenheten! Men jag kanske ska spara bläddrandet i den några minuter tills efter jag har varit och kollat parkeringen. 9 minuter kvar....

Det fortsatte!

Publicerat: 2012-03-11 | 17:40:15 i Allmänt
Mitt flyt som jag hade med bingo, kortspelet och att inte slå ihjäl mig i skidspåret fortsatte!!!
Dagen därpå skulle vi ut och pimpla och jag var väl ganska inställd på att inte få någon fisk överhuvudtaget, men jag hann inte mer än att nå botten med kroken och veva upp något varv så ropar min kusin "Du har ju napp!" NEJ inte då, skrek jag tillbaka,  men då började det rycka så jag vevade upp och fick till min glädje se en abborre. :) Sedan fortsatte det så där i ca en timme och ett period fick jag en fisk var femte sekund!! OTROLIGT!
Eftersom jag vägrar att ta i fisk och magott fick Klas sköta den delen av jobbet. Jag sprang från mitt hål med fisken i högsta hugg till Klas några meter bort och så där höll jag på! Klas fick knappt tid att fiska själv så vi skyller väl på att det var därför han inte inte fick i närheten så mycket fisk som jag! Jag fick väl något på 30 fiskar sammanlagt, GALET! :) Hade kanske kunnat fått ännu fler om jag vågat ta i fisken, men jag såg det som så att jag gav chans åt de andra som var där och pimplade att få fisk medan jag sprang omkring för att få loss min. :)

Har precis kommit hem från jobb och under hela hemresan var jag sugen på pizza! När jag kom hem fanns det en pizza till mig i kylen från mina svärföräldrar! Tusen tack för det och där hade jag ju flyt ännu en gång!
Uppskattar mitt flyt väldigt mycket just nu. :)

8 kanske är något av ett lyckonummer?

Publicerat: 2012-03-09 | 10:12:13 i Allmänt
Ojojoj, vilken dag och kväll jag hade igår! Det hanns med väldigt mycket bland annat en skidtur på 8 km med fikapaus efter halva. Jag är alltid lte halvt skräckslagen när vi åker det där spåret för jag vet att det finns två mördarbackar och nu när det var ganska packat och hård snö var jag lite extra nervös att jag skulle slå ihjäl mig eller något. När den första mördarbacken kom tog jag av mig skidorna och gick! Men när den andra kom gick jag först ur spår och plogade, och när halva var avklarad ropade de andra att jag skulle ställa mig i spåret för nu var det lugnt! Jag varväldigt skeptisk, men gjorde som de sa och SHIT jag flög i väg i världens fart, fick panik, det kom ett litet gupp, jag tappade balansen, skek och gjorde världens vurpa (men en ganska graciös sådan!) Efter det där fick jag något typ av storhetsvansinne och tog nästa backe i spåret. Jag ångrade mig ganska snabbt och jag blev alldeles tårögd för att det gick så fort, MEN jag höll mig på benen och kändemig ganska höftig. Mitt smeknamn blev kanonkulan resten av skidturen.

Nu till varför 8 kanske är något av ett lyckonummer för mig? Vi var nämligen iväg på bingo och det har jag nog inte varit på under de senaste 15 åren. Det var väldigt trevligt med massa folk och vi sänkte väl medelåldern något :) Jag var nära att vinna flera gånger och blev nervös över hur det skulle låta om jag måste ropa bingo. PRECIS efter pausen satt jag med ett ifrån ganska länge och då kom 23!! = JAG FICK BINGO! Mitt rop blev typ så här "O O O BINGO! Jag! Hallå!" Vann 300 kr!



Vi testade loika symboler när vi spelade. :) Det var dock när jag använde duttpennan som jag vann! :)

När vi sedan kom grannen upp och gav mig en väska full med noter. När jag öppnade den såg jag att det var orginalnoter! Alltså en hel väska! Snacka om tur och jag fick ta allihopa!
Resten av kvällen spelade vi kort, plump! Jag fick tre plumpar under hela spelet och vann! Efter tolvslaget bytte vi spel och då slutade jag vinna. Men den 8:e mars hade jag väldig tur hela dagen, så 8 är nog lyckonumret :)

Vilken konsert det blev!

Publicerat: 2012-03-05 | 12:05:03 i Allmänt
Jag är verkligen världens lyckligaste som har det så bra! :) allt jag har i mitt liv är verkligen lycka och jag måste lära mig att se det!
Det är sådana stunder som igår som verkligen får upp mina ögon för hur bra jag har det!
Konserten med Hosanna gospel och The Scramblers blev helt underbar! Det kändes som att taket skulle lyfta och energin och glädjen var på topp! allt gick precis som det skulle och att det dessutom kom närmare 300 personer till kyrkan för att lyssna värmde i själen!



Detta är en bild från en tidigare konsert med Hosanna (har ingen bild från igår än tyvärr!) men den här energin fanns där hela konserten igenom och detta då plus all energi från The Scramblers! Ja, ni kan ju tänka er att det inte var så konstigt att det kändes som att taket skulle lyfta!

Det var helt magiskt att alla som var där reste sig upp och klappade med när nästsista låten How great thou art övergick till Walk a mile in my shoes!! Helt helt underbart! Det går inte att beskriva alla känslor som finns i mig just nu! Kärlek, värme, glädje, tacksamhet m.m.!!!
Måste än en gång också poängtera hur mycket jag älskar min fästman! Utan honom vore livet ingenting! Han är det bästa som finns och jag är världens lyckligaste som får dela mitt liv tillsammans med honom! :) Kärlek!


Det blev middag!

Publicerat: 2012-03-02 | 17:32:40 i Allmänt


Lånar en gammal bild av mig själv IGEN! Men detta blev det till middag minus paprika för det hade vi inte hemma och gul lök istället för röd! Jättegott blev det! Känns så duktigt att stå och hacka massa grönsaker och jag älskar att vårt skafferi består av böner, alla möjliga grönsaker, pasta och inget kött! :) Jag saknar aldrig kött egentligen. Tycker inte ens om att tillaga det för jag är så rädd att någon ska bli förgiftad om jag gör fel. Livrädd för rött kött! Appråpå röd så är jag inte lika röd nu, men ja det ser fortfarande inte särskilt normalt ut... :)

Röd som en tomat!!

Publicerat: 2012-03-02 | 16:14:50 i Allmänt
Nu har jag varit iväg och pinat mig själv och jag ser verkligen inte riktigt klok ut! Himla tur att jag la den här behandligen en dag då jag är helt ledig och inte ska träffa något folk. Inte ens Klas kommer att se mig förrän i natt och då borde denna rodnad ha lagt sig, hoppas jag (annars får han komma hem till en kålsvart lägenhet där lampförbud råder och det är ju bra för elräkningen!)
Jag har för första gången gjort en ansiktsbehandling som ska få bort mina ärr och jag var förvarnad om att det skulle göra ont så jag har gått och varit lite nervös! Det skulle nämligen rollas nålar i mitt ansikte och bedövning används, men det skulle göra ont ändå!!

När jag kom dit fick jag frågan hur smärttålig jag är för tydligen tog behandlingen bättre om man inte hade bedövning. När det gäller ansiktet tål jag ganska mycket (efter allt ja utsatt det för... laser m.m...) så hon fick prova lite utan bedövning och det gjorde faktiskt inte alls särskilt ont. Klart att det gjorde ONT för det var ju ändå 2 mm långa nålar som rollades ner i huden, men inte så ont att jag skulle gå sönder utan bedövning så jag var hård och lät henne forsätta utan bedövning! I pannan var det mest smärtsamt och då var nästan tårarna på väg ett tag, men jag bet ihop! :)
Nu ser det dock ut som att jag har sovit i solen ett par timmar för jag är verkligen illröd! Ska bli spännande att se hur mkt bättre det blir efter denna behandling. Det har blivit bättre och bättre efter tidigare behandlingar, men som sagt denna har jag aldrig testat förr. :)
Om ni vill gå till en bra salong där man kan göra lite allt möjligt i skönhetsväg (jag ska dit och färga/klippa håret om några veckor) och där de verkligen har koll på det här med besvärlig hud/acne så rekommenderar jag Belle Visage i Sundsvall! www.bellevisage.se :)

Nu börjar jag bli hungrig och efter som fästmannen jobbar så innebär ju det att jag ska laga mat! ojoj, hur ska det gå? ;)

Kvällsinlägg

Publicerat: 2012-03-01 | 21:45:26 i Allmänt
Jag tror inte att det är jätteofta jag sitter här och skriver ett kvällsinlägg, men just nu har jag inte så mycket att göra. Jag sitter på golvet inne i "studion" och Klas håller på med ett litet projekt och jag sitter här och är väl som ett litet bollplank :) Det är kvalitetstid det också! :)

Nu har jag helg! Eller ja helg och helg.... Det är väl en ganska typisk Sanna & Klas helg! Imorgon jobbar Klas både dag och kväll och jag ska iväg på något som jag är rädd kommer vara ganska smärtsamt (kommer ev ett inlägg om det imorgon). På lördag ska jag till Övik och sjunga på dop och passar som jag nämnt i tidigare inlägg på att ha en heldag där med sällskap och lite försenat namnsdagsfirande. Klas har dock Rocksalonger på Hornöberget så han blir kvar hemma och vi träffas denna lördag efter att han har slutat vid midnatt! På söndag är det ju dags för Hosanna och The Scramblerskonserten så då får vi umgås hela dagen! :) Det är lyx det! Det ska bli så kul och jag hoppas att det kommer mycket folk! :)

Jag kollade bland mina bilder nu och hittade bilder från förra året den här tiden. FY SKÄMS på oss (mest mig! Klas var ju sjuk och kunde ju inte direkt baka, men jag hade ju inget att skylla på) som inte har bakat egna semlor i år när vi var så duktiga förra året! Vi har haft turen att få semlor av Klas farmor i år så det har ju löst sig ändå, men vi var ju så duktiga förra året och gjorde så mycket själv som t.ex kokade knäck, bakade pepparkakor, bakade bröd, gjorde egna semlor, scones osv och så måste det ju fortsätta (det är ju egentligen bara semlorna vi missat nu. Pepparkakor, knäck och fudge blev det ju till jul)! Egen saft vore också kul att göra, men då behöver vi en vinbärsbuske först!.............. och de finns ju i och för sig i Häggdånger. Det får blir ett projekt till sommaren/hösten. :)



Förra årets semlor! En viktig detalj är att grädden är handvispad av Klas!

RSS 2.0