Perfekt avslut :)

Publicerat: 2011-12-31 | 12:08:07 i Allmänt
Datum för vårt bröllop är nu bestämt! :)



Lycklig, lycklig, lycklig :)

2011

Publicerat: 2011-12-30 | 19:58:25 i Allmänt

Jag har fått för mig att göra en sammanfattning av mitt 2011 så här kommer det! Jag påminner mig själv genom att kolla bloggen och den här bloggen startade jag i februari så jag börjar där :)

Då bodde jag i sundsvall i en galet snygg lägenhet!


Jag startade bloggen ganska sent i februari så jag hann inte med att blogga jättemycket :)

I mars var det mycket jobb och jag hade bland annat en gospeldag i Granloholm tillsammans med Hosanna gospel och min Feelgoodkör samt folk som var intresserad avv prova på gospel för en dag! Det blev väldigt uppskattat!

Ja just det! Det var även denna månad som jag började träna!


Hahaha ja de här skorna har jag ju använt flitigt! (not)

När jag kollar blogginläggen jag skrev under den månadenså verkade jag lite småirriterad och hade tydligen samma problem med kameran som nu - inga batterier!

Det bästa med mars var ändå när vi hade "Sportlov" och åkte till Hammarstrand där vi hade ett härligt feelgood-dygn med skidåkning och fick se älghornssamling :)



Här var vi ute på lååååååååååång skidåkningstur med fikapaus :) Grymt konstig bild...

Tror att mars var min stora bloggmånad! Jag bjöd på en hel del recept och visade bilder på våra blåbärssemlor. Jag var ju grymt pyssllig också som klädde om stolar och började klä mig i missmatch!
Jag måste nog säga att mars var en riktigt bra månad trots att jag verkade lite tjurig ibland.

I april älskade jag broccoli, räddade frisyren med en stor svart rosett och hade en allmän felsägarmånad. Hoppade många grodor ur min mun då, men det bästa av allt var att jag fick göra vår makeover i lägenheten :)

 Det gick från svart och rött till rosa och vitt! Längtar tills det är dags igen :)

I maj höll jag på att ta livet av mig med hjälp av en diet. Okej rikigt så illa var det kanske inte, men de första dagarna var fruktansvärda. Jag klarade hela dieten, blev smal som en sticka, men allergin försvann då inte. Min värk försvann dock så det var inte helt i onödan :)



Havremjölk och blåbär var mitt kvällsfika på den tiden!

Jag klarade även av mitt sista examensprov så jag blev kantor på riktigt! Lycka!!!!



Det allra bästa med maj var att vi bestämde att vi skulle flytta ihop och vi hittade den perfekta lägenheten :)

I juni levde jag i lyx! Då spenderade jag och Klas en hel del tid i Svartnora! Underbart underbart!



Blåbär och vaniljyoghurt till frukost är typ det godaste som finns (särskilt efter veckor i sträng diet)



Vi lärde oss även att baka mjukt tunnbröd! Åh vad jag vill ha juni igen! Hela juni var underbart! Vi hade en magisk midsommar och ja det finns inget alls att klaga på. Jag hade knappt tid för bloggen :)

I juli begav vi oss iväg till Hammarstrand och Borgvattnet!

Ojojoj vad hemskt det var, men samtidigt otroligt spännande och trevligt! Kvällen innnan var vi i Döda fallet och kollade på En midsommarnattsdröm så vi visste att vi hade haft en bra sista kväll ifall vi skulle bli ihjälskrämda eller något.
Hela juli var en underba månad! Vi tillbringade mycket tid vid Höga kusten :) Slutet blev dock hektiskt när det var dags för flytt :)

Den första augusti flyttade vi ihop!!! Jag hade uppenbarligen fullt upp för jag skrev inget blogginlägg under den månaden!

I september var det full fart med det mesta och för att jag och Klas skulle hinna träffas hade vi en dag då vi följde med varandra på jobb. Vi åkte hsand-sundsvall-sundsvall- övik-övik- härnösand!
Det roligaste denna månaden var gospelkonserterna med Michael Dotson som gav mig mängder med ny energi :)

I oktober hade jag en bloggpaus! Det bästa den månaden var lyxhelgen i sundsvall med spa och övernattning på hotell Knaust som jag fick i födelsedagspresent av min älskling :)



I november hade jag lust att blogga igen och kom igång med julpyntandet och julbakningen!



Drog även med mig lillebror ut i skogen på frukost!



Plus att vi hade födelsedagskalas för Tomas hemma hos oss :)



Ni som läser min blogg borde kunna gissa vad det bästa i november var! ja såklart! Att Klas FRIADE! :)



Kääääääääääääääääärleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek :) Jag är världens lyckligaste! :)

I december har jag inte bloggat så mycket! Det har avrit fullt upp med julgodis och förberedelser inför julspel samt massa julkonserter! Världens finaste jul!

Imorgon blir det ett nytt år och jag ser väldigt mycket fram emot 2012! Hur kan det bli bättre än så? :)

Ett nyårslöfte är att bli duktigare på att blogga regelbundet. Ni är ju ganska många som verkar intressera sig för vad jag har för mig om dagarna! Känns jättekul och det värmer :)

Gott nytt år från mig :)


julen

Publicerat: 2011-12-28 | 12:21:28 i Allmänt

Julen som jag trodde skulle bli en aning kaotisk blev fin! Jobbet gick hur bra somhelst och julspelsmusikalen Drömmen av jul blev en succé. Jag är glad att jag står på mig när jag får idéer och att jag håller fast vid dem även om kanske inte alla tror lika starkt på dem som jag själv gör. :) Säger som mormor alltid sa "Tro på dig själv och ta ingen skit". Uttrycket "Ta ingen skit" började hon använda när Grynet hade sin show på tv för massa år sedan. Det var vårt gemensamma favoritprogram :)

Julaftonen spenderades hemma i Häggdånger! Mysigt, härligt och bra, men jag var lite trött efter julspelet :) Åkte iväg på kvällen och jobbade på midnattsmässa!

Jag fick jättefina och bra julklappar! Dyker nog upp någon bild med sammansfattninga av dem inom några dagar om jag har batterier till kameran.

Resten av julhelgen spenderades i Frök med massa mat, wii, sällskapsspel och sena kvällar :)
Trevligt, trevligt! Vi spelade bland annat ett spel som jag fick av mina svärföräldrar, "vuxenpoäng"! Hur roligt somhelst och det visade sig att jag är några år äldre än Klas. Han blev 14 ena gången och jag blev 18. Man blev ganska ung hur man än svarade så själva uträkningen var nog lite mysko!

Nu är vi tillbaka hemma hos oss och idag ska vi ge oss iväg på Mellandagsrea :) Får se om det blir en ny telefon för min del :) Den jag har nu driver mig till vansinne!

Idag fick vi ett jättefint kort från min mormors bror och hans fru i Finland :)
"Till de förlovade"
"Ju mer man ger av kärlek dess mera kan man ha kvar.
Här gäller inte regeln att den som spar han har".

Detta kortet gjorde min dag! :)


Gran!

Publicerat: 2011-12-22 | 07:58:13 i Allmänt

Det blev en riktig gran! Ingen tall! OCH den står nu i vårt kök så jag sitter mitt emot den nu och äter frukost! Det bästa med en riktig gran är att det luktar gran i hela lägenheten :) Lyxigt! Jag har tyvärr ingen fungerande kamera för tillfället, men det är en inte jättelång gran, men däremot bred och det är min kärlek som har klätt den :) Jag vet att han hade en härlig dag när han var ute och letade efter denna gran :) Det gör mig glad :)

Nu ska jag iväg till jobbet. Kommer vara en väldigt mixad dag, men det ska nog gå bra, hoppas jag!


Julgran?

Publicerat: 2011-12-20 | 11:58:03 i Allmänt
Nu är min blivande man på väg ut i skogarna för att hitta en gran! Det ska bli ytterst intressant att se vilken typ av gran han kommer hem med särskilt med tanke på att han ska gå i en skog där det mest finns tall! Jag kommer dock ha några kriterier för att granen ska komma in i denna lägenhet:
1. Det är en gran
2. Den är rak
3. Den har barr
4. Den har täta fina grenar, inget spret eller att den ser typ naken ut!

Under denna tid ska jag kurera min hals, springa tvärsöver gatan och fika, åka till Häggdånger och hämta julgranspynt (pappa storhandlade för något år sedan när allt pynt kostade 1 kr på IKEA så det finns mängder med oanvända saker som vi får ta samt belysning!!) och självklart ska jag även öva orgel. Det är liksom lite fullt upp, men det känns okej!

Igår märkte nog Klas att det verkligen är en kantor han ska gifta sig med. Han satt med ett strålande glatt humör med datorn i knäet och kollade efter grejer till sin studio (dröm som blir sann där!), men så sätter jag igång och övar begravningsrepertoar på elpianot med orgelljud. Det blev otroligt dystert och i ett försök att ändå lyfta stämningen litee vände mig om efter ett tag och sa entusiastiskt/uppmuntrande "Jag ska bara riva av en till!" så satte jag igång och spelade "Air". Otroligt upplyftande (not), men ändå lite komiskt på något konstigt sätt.

Nä, nu ska jag fika! Kommer kanske en bild senare ikväll på granen eller vad det nu blir för något!

för er som undrar...

Publicerat: 2011-12-19 | 23:13:50 i Allmänt
.... så har vi lördag idag! Imorgon är det alltså söndag i Sannas och Klas värld. Klas ska ut och hugga gran och jag ska iväg och fika och kanske hitta några fler julklappar!

Heeeeeeeeeeeeeelg!

Publicerat: 2011-12-18 | 21:49:21 i Allmänt
Äntligen har även vi fått helg! Denna "helg" har varit fullknökad med julkonserter för oss båda! Igår var det konsert med Hosanna gospel och ikväll hade jag konsert med feelgoodkören samt Klas som solist och Jesper som pianist i Granloholm! Både konserterna blev hur bra somhelst och jag är så stolt och tacksam över mina körer! Ikväll sjöng jag och Klas "The prayer" tillsammans och det blev väldigt uppskattat! Känns hur bra somhelst inte så ofta jag sjunger solo nuförtiden tyvärr...)! Ryktet om att vi var nyförlovade spred sig även i församlingen, vilket gjorde att alla tyckte att det var extra fint! :)
Det var otroligt härligt idag när vi övade med kören och helt plösligt lägger en körmedlem märke till ringen och smyger fram till mig och viskar "har ni förlovat er?" När jag svarade ja började alla applådera! :) Underbart! :)

Nä, nu ska jag och min fästman (måste känna hur det känns att skriva det och det känns underbart och helt självklart!!) äta sen middag och kolla på sista avsnittet av "Allt för Sverige".


Giftemål :)

Publicerat: 2011-12-17 | 22:47:07 i Allmänt
Jag har varit otroligt duktig på att vara tyst! Jag har varit tyst sedan första advent! I onsdags kom ringarna och då kunde vi ÄNTLIGEN visa att vi är förlovade och ska gifta oss :) Jag är helt klart den lyckligaste människan i hela världen och är förlovad med världens finaste, bästa, underbaraste, snyggaste, snällaste människan på denna jord. Lycklig lycklig lycklig! :) Jag kommer inte skriva här på bloggen hur själva frieriet gick till. Sånt vill jag berätta "live" :) Min mun går i ett nu bara man frågar om förlovningen så det är inga problem :)



Våra fina ringar :) De passar oss perfekt :)


Fudge!

Publicerat: 2011-12-10 | 10:33:28 i Allmänt


Den här fina burken fick jag av mormor i julklapp för några år sedan! Jag minns att hon var väldigt nöjd med detta inköp och tyckte att jag skulle ha något gott i den varje jul.



Denna jul innehåller den fudge (som hemma hos oss förövrigt uttalas precis som det stavas! VIKTIGT VIKTIGT för annars vet jag inte vad vi pratar om) :)
Nämnde ju igår att jag försökte mig på julgodis och att jag brukar misslyckas med fudge. MEN i år måste jag faktiskt säga att fudgen blev perfekt! Den smälter i munnen och smaken är magisk (tillägger jag ödmjukt)!

Nu kommer strax mamma förbi för att smaka sedan ska vi en sväng på stan! :)

Fixar och donar

Publicerat: 2011-12-09 | 16:07:16 i Allmänt

Igår kom min käre sambo hem med en fin matta som hans farmor gjort till oss!



Jättefin och den passar perfekt framför vårt köksbord! :)

Igår startade vi även vårt krig mot bananflugorna! Jag har aldrig i mitt liv sett så många bananflugor tidigare. Det är helt galet och de är överallt. Om man dricker glögg och lämnar den framme en stund är hela koppen täckt av bananflugor! Vi slängde ut all sopsortering på balkongen och dammsög och sprejade med massa grejer. Det blev inte bättre så jag tog till dammsugaren och det hjälpte för en liten stund. I samma veva fick vi stopp i diskhon (båda två) = kaos.
För en stund sedan kom hyresvärden hit plus en karl till för att fixa och ja.. det tog en liten stund om man säger så men de var på glatt humör och skämtade om vart annat och sa att bastu och öl skulle hjälpa ikväll för att komma över detta trauma :) Det var trevligt med lite sällskap en stund iaf och jag hoppas att bananflugornas bas blev förstörd nu. Jag har kokat vatten och hällt det i slasken. Just nu verkar det som att de börjar ge upp. Hoppas att det fortsätter i den riktningen.

Annars måste jag säga att denna tid på året är ingenting för mig... konstant trött, less och vill ha vår och sommar istället. Att det ska vara så svårt att känna sig lika glad i själen nu som man kan göra på sommaren!

I ett tappert försök att pigga upp mig själv har jag nu gjort två försök till julgodis. Ett av dem är fudge och blir spännande att se om det blir så som det ska vara eller fudgesoppa eller stenhård kola. Alltid lika spännande och jag tror att jag har lyckats en gång i hela mitt liv.
Det luktar otroligt gott iaf :)



Fudge-kokning på gång :)

Just det! Förra fredagen bakade vi pepparkakor på hemmagjord pepparkaksdeg! Skulle aldrig komma på idén att köpa deg = dumheter när det är så lätt att göra själv! :)



Så här blev resultatet! Riktigt bra om jag får säga det själv och vi hade ett bra teamwork :)


RSS 2.0