måndagsångest....

Publicerat: 2012-01-30 | 12:01:45 i Allmänt
Allså, jag är ju oftast ledig på måndagar och så är det även denna vecka (jobbade helg), men ändå är jag sämst på att uppskatta dessa lediga måndagar pga att min sambo försvinner till Stockholm. Kan ju låta löjligt för det handlar ju bara om ett dygn, men ändå! Jag hatar att sova ensam, tycker inte om att laga mat till mig själv (lagar i och för sig inte mat när han är hemma heller, men det för att han är mkt bättre på det och tycker att det är roligt! Jag har det väldigt lyxigt där)! och jag blir helt utan energi till att ens försöka göra något/komma på något att göra.

Det bästa hade ju varit om jag kände "Oj vad jag vill börja träna" och masat mig iväg till badhuset för att simma eller skaffa ett gymkort. Träning skulle kunna vara bra för mina stela och osynliga muskler... Men innan det händer måste jag få en dos a hyper-positivitet över mig, ELLER möjligen när det är ca ett år kvar tills vi ska gifta oss :) Ja, då blir det träning varese jag vill eller inte!

Kom på nu att jag har två missions idag. Den ena är att gå till banken och den andra har jag glömt vad det var. Nåja, jag ska kika in i min numera välstädade garderob och se om jag hittar några kläder som kan lura mig till att bli på bättre och gladare humör än vad jag just nu är...


Fick ett liiiitet ryck!

Publicerat: 2012-01-28 | 13:57:13 i Allmänt
Nu när jag städade garderoben hittade jag en T-shirt som jag fick som sovtröja av min älskade fästman när jag skulle iväg och jobba på läger senast!



Motivet älskar jag! :) För er som läser här och inte vet vilka The Scramblers är så är det världens bästa Rockabilly band och det säger jag utan att vara partisk! Jag var ett stort fan av dem lååååååååångt innnan jag och Klas blev tillsammans! :)
MEN T-shirtmodellen är inte min grej. Den är väldigt trång i halsen och ja det är en typisk icke-Sanna-tröjmodell. Nu hoppas ju jag verkligen att det var så att jag fick denna tröjan (har för mig att den är för liten för Klas) för nu har jag gått lös med saxen! :)



Så här ser tröjan ut nu! Jag känner mig rätt nöjd! Kan hända att jag tog i lite väl mycket i urringning vid axeln där för tröjan har en liten tendens att glida nedför axeln men med ett svart linne under gör ju inte det något! :) Nu kommer jag absolut att ha på mig denna tröja oftare! :)

Passar på att göra ett litet hyllningsblogginlägg nu till The Scramblers när jag ändå är igång. :)
The Scramblers gör rocksalonger på Hornöberget i mars så för er som aldrig har hört dem: BOKA biljetter och åk dit och njut av god mat och underbar musik/energi och underhållning! Ni kommer inte ångra er! :)

I mars kommer dessutom min gospelkör Hosanna gospel göra Elvisgospelkonsert tillsammans med The Scramblers i Nora kyrka! Vi har gjort denna konsert en gång tidigare också och det blev succé så det ska bli hur roligt somhelst att få göra om det igen! :)



Motivation

Publicerat: 2012-01-28 | 09:32:23 i Allmänt
Vi har en överfull tvättkorg som skriker BOKA TVÄTTSTUGAN!
Jag har en kaosartad överfull garderob som skriker RIV UT ALLT OCH GÖR MIG FIN!
Vi har julgardiner kvar upp inne i studion (döpt om Klas rum till det nu) som tittar på mig och säger SKÄMS SANNA! TJUGONDAGKNUT VAR FÖR LÄNGESEDAN SÅ VAD GÖR VI UPPE NU?!
Vi har en överfull dammsugarpåse så dammsugaren har gått i strejk tills den får en ny påse... Golven är glada och drar åt sig alla tänkbara smulor som får ligga där helt utan hot tills dammsugaren är fixad...
Vi har en diskmaskin som kördes för någon dag sedan som säger TÖM MIG OCH FYLL MED DISKEN SOM LIGGER I DISKHON!
Jag har en kropp och sinnesstämning som vädjar STANNA I SÄNGEN IDAG, SLAPPNA AV, VILA, LADDA UPP MED NY ENERGI!

Vad gör jag....? Jag sätter igång denna DVD och går mot garderoben för att börja där....



Den här filmen gör mig alltid på bra humör :) Riktig feelgood :)

Det här med köpstopp

Publicerat: 2012-01-27 | 18:08:23 i Allmänt
Igår var jag fast besluten att jag skulle ha ett köpstopp hela februari när det gäller kläder. För jag har nog egentligen hur mycket kläder somhelst bara det att kaoset i den fruktansvärt lilla garderoben gör att jag inte ser vad jag har för kläder, så om jag gör en rensning/städning där kommer jag säkert hitta massa plagg som jag inte har haft på ett tag och då kommer de kännas som nya igen. Igårkväll när jag berättade för Klas att jag inte ska köpa kläder såg det kanske inte ut så där överdrivet mycket som att han trodde på mig, me det ska gå! Jag har ju valt den kortaste månaden på hela året! Typiskt att det ska vara skottår....
Men iaf så trodde jag nog lite halvt att det var februari igår och hade ju planerat att besöka Birsta idag efter begravningsspelandet och genast kändes det här med att inte köpa kläder som en fruktansvärt tråkig idé! MEN jag kom på att det fortfarande är januari så jag kunde andas ut!

Det gick riktigt bra att spela idag, men efter mormors begravning har jag fruktansvärt svårt att sluta tänka på hennes begravning när jag spelar på begravningar så jag har ett känslomässigt kaos under tiden jag är där och efteråt känner jag mig så tom och trött och vill bara åka hem till mormor och fika med henne....

Jag åkte till Birsta och gick raka vägen till min "terapi" där = blomsterkylen inne på buketten! Jag kan stå där hur längesomhelst och bara andas in alla härliga dofter och sedan känner jag mig lugn igen! Köpte med mig tre vita liljor hem!

Gick förbi pressbyrån och såg till min glädje:


Ett nytt nummer har kommit ut! Den köpte jag direkt och den hade jag fått köpa även om jag hade haft klädköpstopp! Denna ska jag strax lägga mig ner och bläddra i och se om jag kan få några nya idéer! Det här med brudklänning kommer bli världens beslutsångest. Kan man inte ha ca tio klädombyten under den dagen? Två i kyrkan och resten under festen! Skulle vara enklare!

Iaf, sedan gick jag runt, runt och såg ett trevligt plagg med härligt tyg inne på Indiska som gjorde mig glad på lååååååångt avstånd!

Jag blev lika glad när jag såg denna klänning/tunika på nära håll så jag tog med mig den till en provhytt och testade! Underbar! OCH plötsligt hörde jag en röst som sa "Köp mig! Köp mig!" Helt seriöst! Insåg ganska snabbt att det var en tjej i provhytten intill som sa så om plagget hon provade, men jag kan ju inte vara 100% säker. Det kan ha varit klänningen! Jag köpte den!

Fortsatte min vandring och hittade mitt andra och sista plagg för dagen!


Underbar tunika med genomskinligt tyg i ryggen! Finns på Gina Tricot! Lite otippat jag köper massa blått helt plötsligt för denna fanns faktiskt även i rosa, men jag tänkte ha den till rosa jeans och även till mina slitna jeansshorts när det blir lite mer vårigt :)

ALLA affärer hade massa nya vårkläder och jag hittade så mycket jag ville ha, men fr.o.m 1 februari ska jag SOM SAGT inte köpa ett enda plagg (till mig själv)(Undra om Klas skulle uppskatta om jag köper en klänning till honom?....)! Jag ska även försöka att inte köpa några inredningsgrejer heller, men det borde jag klara för jag ska inte göra om i inredningen här hemma förrän april :)

Nu ska jag läsa bröllopstidning och sedan ska jag tydligen på revy fick jag precis veta av min blivande make :)

Ledig måndag

Publicerat: 2012-01-23 | 16:32:16 i Allmänt
Jag tog en låååååååång sovmorgon och det var underbart. Men jag sov kanske lite väl länge för jag känner mig trött fortfarande.
Iaf så tog jag mig upp från soffan och ner på stan för att fika med Maja. :) Det blev ett långt och härligt fika så min dag har varit perfekt så här långt! :) Det bästa är att Klas kommer hem ikväll så det är ingen måndagskvällsångest över att måsta sova själv! :)

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och läsa denna härliga bok som jag fick av Maja idag! ;)



Det är faktiskt den första boken jag har som handlar om bröllop. Jag har massa bröllopstidningar, men ännu roligare med en bok! :)

ny inspiration!

Publicerat: 2012-01-22 | 16:30:36 i Allmänt
I helgen har jag varit på Stockholm gospel! Helt underbart även om det är otroligt intensivt, men jag har fått ny inspiration och idéer som kommer att testas på mina körer. Borde nog skriva ner dem i min kalender nu medan jag kommer ihåg, så det blir inget längre blogginlägg än så här just nu!

Yatzy

Publicerat: 2012-01-16 | 18:58:35 i Allmänt
Efter en hård städ och fixa iordningdag här hemma och en dag i studio för Klas del i lördags fick Klas den fina idéen att vi skulle lyxa till kvällen med Yatzy och ostbricka :)

Pyttepyttesmå gulliga ostar som vi bara inte kunde låta bli att köpa :) Räckte gott och väl till oss två tillsammans med kex, päron och avokado :) Jättelyxigt och kul med så många olika sorters ostar!

Vi spelade som sagt Yatzy och den första omgången vanns av:

Ja, ni ser ju själv och han fick till och med Yatzy! För mig gick det jättedåligt... =/
MEN vi spelade en gång till och en viss person var lite kaxig innan vi startade andra spelomgången och titta vad som hände!



JAG fick yatzy!

OCH



En gång till! Helt galet och det har aldrig hänt mig förr!

Så här glad var min fästman...



Men han var glad innerst inne för min skull såklart ;)
Världens snyggaste är han :)

Vi har liksom fastnat lite i detta spelet nu så igårkväll spelade vi en omgång till och samma sak hände igen! Jag fick två Yatzy under en och samma spelomgång! Helt galet! Jag har kanske förbrukat alla mina Yatzy nu under resten av mitt liv? Kan vara så!
Efter det gick vi på bio och såg Hamilton! Bra film, men lite läskig ibland.

Idag har jag hittat de perfekta kuddarna som sätter pricken över i:et hemma hos oss i den svartvita inreningen :)



Ta tre betala för två på Lagerhaus! Passade mig perfekt! :)

Nu ska jag bläddra i bröllopstidningar och drömma mig bort :)


Fynd!

Publicerat: 2012-01-14 | 17:45:53 i Allmänt
Idag var det verkligen min dag på stan! Jag har fyndat hur mycket somhelst och hittade allt som jag ville ha till inredningen förutom vita kuddfodral med svart text på! Jag förstår inte varför man måste köpa hela kudden? Jag har hur många kuddar somhelst som behöver nya fodral. Jag kan ju i och för sig sy, men har varken ork eller tid med det.
Jag hittade svarta gardiner till sovrummet för 99 kr :)
Ljusen fyndade jag på Ica Maxi :)



Ett litet konstigt sätt att hänga gardinerna på kanske, men det går inte att få fast dem vid väggen så detta blev min lösning. Den andra gardinen hänger för balkongdörren :) Nöjd :)

Jag har köpt några nya gröna växter eftersom en del av de som vi har haft sedan vi flyttade in har dött... Men nu är det nytt och grönt i alla fönster :)
Jag passade även på att köpa en bukett med vita tulpaner! ÄLskar blommor och imorgon är det tydligen tulpanens dag så varför inte :)


Vita som sagt och såklart! Allt jag har köpt idag i inredningsväg var svart eller vitt och det mesta var det halva priset på det kallar jag flyt i shoppingen!

Jag såg även att skorna som jag har spanat in under en tid nu var på halva priset så det var bara att slå till :) Fyndade även kläder! Fyra plagg för 248 kr! Galet :)



Här är de! :) Tydligen ett danskt märke med spännande storlekar :) Jag hade 35,5 :) Nog för att jag har små fötter, men jag har inte haft 35,5 på väääääääldigt länge :)

Nu ska glada julen ut ut ut!

Publicerat: 2012-01-13 | 21:02:42 i Allmänt
Jätteroligt att se att så många läste min blogg igår trots att jag inte har bloggat på en vecka!
Jag har haft fullt upp :) Bland annat varit på en otroligt lärorik och givande fortbildning på Gålsjöbruk! Mitt självförtroende fick sig en liten knuff i rätt riktning när jag vågade utmana mig själv! Otroligt härligt! :)

Idag har jag städat ut julen! Nästan värre än att städa in julen! Vi har ju haft både en vit plastgran och en riktig gran. Idag har jag kommit fram till att jag föredrar plast! Nog för att det var en kamp att få ner den för trappen till förrådet och en rejäl brottningsmatch innan jag hade fått in den i vårt överfulla förråd, men att få ut den riktiga granen på balkongen var egentligen inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, men det barrade ju som bara den!! När jag väl skulle dammsuga upp alla barr blev dammsugarpåsen mer än överfull och ville inte samarbeta mer med mig. Det slutade med att jag fick ta fram gammal hederlig sop och sopskyffel eftersom vi inte hade några dammsugarpåsar hemma... Jättekul... Jag gav upp efter ett tag så det ligger fortfarande barr lite här och där, men det skulle det nog göra även om dammsugaren hade överlevt... brukar ju vara så :)



Framtill april kommer vi ha en inredning som går i svart och vitt :) Detta för att min fästman inte ska behöva leva i puttinutt romantisk inredning hur länge somhelst utan bara från april. Nu tycker jag själv att det är ganska manligt inrett här. Får väl se om han håller med :) Jag måste dock en sväng på stan imorgon och hitta några kuddfodral som är vita och helst med någon svart text eller motiv på :) Skulle passa perfekt i soffan och jag borde verkligen försöka sy min vita spetsgardiner till sovrummet! :)



Den här fina skålen (och mycket mer) fick vi av Klas farmor i förlovningspresent! Den passar perfekt på vårt vitrinskåp under tv:n :) Ni kan även skymta en fin överraskning som jag fick av min älskade fästman förra lördagen efter jag hade jobbat :) Ett vackert hjärta i vitt :)

rosa glitter

Publicerat: 2012-01-05 | 13:14:39 i Allmänt
Igår var det inte roligt att vara Sanna Nordlander! Jag vaknade lite halvt flera gånger under natten och kände att hela kroppen värkte. Jag hörde hur det blåste ute och fick för mig att det var blåsten som gav mig värk och kände massa vindar mot ansiktet, vilket var helt omöjligt eftersom alla fönster var stängda. Det var riktigt läskigt. Hela dagen hade jag sprängvärk i hela kroppen och förmodligen feber. Världens bästa fästman tog dock hand om mig och gjorde en jättegod linnssoppa till middag.
Idag känner jag mig piggare, men känns inte som att jag ska storstäda eller ut och springa på stan eller något. Värken är fortfarande kvar (inte lika stark som igår dock) så det blir soffan även idag...

För några minuter sedan kom posten och då kom mitt efterlängtade mobilskal! Rosa glitter! :) Det piggade upp mig lite till :) Hade tänkt ta en bild och visa hur fint det är för nu har jag ju batterier till kameran, men det känns som overkill idag. Ni får fantisera istället!



 

Planeringslåda :)

Publicerat: 2012-01-03 | 17:18:00 i Allmänt

Dagens inköp :)



I denna ska jag lägga massa utklipp från olika bröllopstidningar och tankar /idéer/tips som kommer upp under planeringen av bröllopet. Vi har ju ett tag på oss att planera, men man ska börja tid så slipper man stress plus att man får något roligt att pyssla med medan man ser fram emot och längtar till den stora dagen!
Jag ska iväg till Panduro någon dag och köpa klistermärken á la bröllop och pynta lådan med dem :)



Köpte även denna söta anteckningsbok! I den kommer gästlistan att skrivas samt kommentarer och tankar som jag vill minnas kring bröllopsplaneringen och bröllopet :) Älskar det söta bokmärket som tillhör boken :)
Jag fick en fråga om det var en nostalgilåda jag köpte. Jag svarade nej det är en planeringslåda. Fick till svar Ahaaaa, då kommer det ju såsmåningom att bli en nostalgilåda! Sant så sant! :)


Inspiration!!!

Publicerat: 2012-01-02 | 20:43:50 i Allmänt
Ojojoj vad jag har hittat saker som jag vill pryda vårt hem med denna vår! Jag är nästan mer sugen på att köpa saker till hemmet istället för kläder nuförtiden! :)


som jag har letat efter något med noter på, men hos Jotex finns det! :)


Kuddar som kommer passa perfekt i vår soffa som förvandlas till vit i april:)



Såååååååååå snygg!!!



Ojojoj :)



Som sagt det ska vara romantiskt och gulligull hemma hos oss denna vår :)
Och alla dessa fina saker finns hos min nya favorit Jotex :)



H&M har också en hel del som är superguliigt :)


Älskar denna löpare!

Nu får det vara nog med inspiration för idag! Längtar, längtar, längtar tills april :)

Shopping!

Publicerat: 2012-01-02 | 19:40:47 i Allmänt
Idag klev vi upp i tid och begav oss iväg till Kramfors. Klas skulle dit och besikta bilen och det gick väl sådär.... Sedan hade han lite jobb att göra så jag roade mig själv på stan och shoppade faktiskt! Jag köpte två klänningar (vardags) och en lite småannorlunda tröja. Detta innebär att Kramfors är en bra shoppingstad för mig! Hittade inte lika bra kläder på mellandagsrean på Birsta City. Men Birsta city är ju som mitt andra hem så det gör inte så mkt att jag inte kom överens med kläderna på mellandagsrean där, tycker om Birsta ändå. :)
Efter shoppingen åkte vi till Klas mormor där vi fick underbart fika. Vi insåg att vi inte ätit något sedan frukost och var jättehungriga så fikat var perfekt!
Efter det trevliga besöket skulle vi ut igen på vägen och det var minst sagt spännande väglag, men nu är vi hemma igen så det gick bra. Är otroligt glad över att det inte var jag som körde!

Nu ska jag roa mig med att bläddra i H&M-katalog (känna efter om jag kommer gilla vårmodet), äta choklad och kolla Jotex för att se om jag får någon inspiration till vårgardiner :) Längtar till april då allt kommer bli vitt, rosa och gulligull hemma hos oss :) Det blir romantiska tema detta år med tanke på förlovningen :)

Önskar att jag hade haft några batterier hemma nu för då har jag kunnat visa mina fynd, men icke. Att det ska vara så svårt! Typ lika svårt som att komma ihåg att köpa tandkräm. Nä, faktiskt svårare med batterier! Det som är mest irriterande att det ligger batterier i en påse i min bil som befinner sig i Häggdånger. Smart!

1/1 2012

Publicerat: 2012-01-01 | 12:45:05 i Allmänt
Äntligen har tiden hunnit ikapp mig! Jag har redan haft 2012 i ett år! Jag vet inte varför jag har haft så svårt att komma ihåg att det har varit 2011, men alltför många gånger under förra året råkade jag skriva eller säga att det var 2012.

Kvällen spenderades på Hornöberget där det var rocksalong med The Scramblers :) Jättegod mat och underbar underhållning! Jag säger bara det att om ni inte har varit där och upplevt The Scramblers rocksalonger så ta chansen och gör det i mars när det är dags igen! Annars missar ni något!!

För första gången i mitt liv åt jag pilgrimsmusslor och jag gillar det klart mycket bättre än sånna där små blå klumpar som serveras ibland när det ska ätas musslor!
En av kvällens höjdpunkter var servitrisen som uppenbarligen hade svårt för personer som helst inte äter kött utan hellre vill ha ett vegetariskt eller fiskalternativ! :) Jag ville skona min mage igår och var kanske lite besvärlig som ville undvika kött, men det var ju faktiskt nyårsafton så jag tyckte att den förtjänade en smärtfri kväll. Iaf, när förrätten serverades kom hon och sa "här kommer ett köttfritt alternativ", ställde ner tallriken och försvann. Det låg parmaskinka på min tallrik så när hon kom tillbaka sa jag "Det här är inte köttfritt". Hon kollade lite smått irriterande på mig och sa "Det är skinka". Jag bad om att få musslor istället och hon såg inte överlycklig ut direkt... När hon sedan kom in med huvudrätten sa hon "Här kommer det köttfria" och ställde ner en jättefin tallrik med fisk och kantarellsås framför mig (hur gott somhelst) sedan ställde hon ner nästa tallrik till personen mitt emot mig och sa "Ja, du är ju normal" (han åt kött). Hahaha jag kände mig inte så där jätteomtyckt. Himla tur att jag inte gick på diet iaf. Då hade hon nog blivit vansinnig.

Vid själva tolvslaget åkte vi bil, men det gjorde inte så mycket. Vi fick se väldigt många fyrverkerier när vi kom in i Härnösand och det var fint :)
Hemma hos oss hade Zacke fullt upp med att tända alla ljus och hälla upp chips. Jag hade gått igenom allt med honom under dagen och han gjorde ett strålande jobb som kom ihåg att tända alla ljusen (de var inte få direkt). Kändes lite speciellt att komma på fest hemma hos en själv :)

Vi la oss kl 6 imorse så jag är lite trött nu, men svårt att sova. Jag lär nog somna när det är Ivanhoe. :) Min älskade fästman sover tungt på soffan :) Han är verkligen världens snyggaste och jag är så lycklig som har honom!

RSS 2.0