Sundsvall - Örnsköldsvik

Publicerat: 2011-09-26 | 15:43:56 i Allmänt
Denna helgen har jag och min hosta jobbat! Det har gått bra, men snacka om att man blir ganska slut efteråt. Igår spelade jag på gudstjänst och för att jag och min älskade sambo ens skulle hinna umgås denna helg så blev det som så att vi fick följa med på varandras jobb igår. Vi började i Sundsvall där jag spelade på gudstjänst. Efter den hade vi en lunchpaus på Birsta för att sedan åka vidare till Örnsköldsvik där han skulle sjunga mässa. :) Det blev verkligen en heldag! Vi åkte hemifrån kl 09.00 och var tillbaka vid 21.00. Det var en härlig/lyxig dag :)

Kärlek :)

Jag har det bra jag! :)


Totalt meningslöst fredagsmys

Publicerat: 2011-09-23 | 19:31:46 i Allmänt

Dagens krafftansträngning var att gå till hemköp för att köpa choklad och tankräm. Så, här sitter jag nu med några tända ljus och choklad. Egentligen är det totalt meningslöst med chokladen. Jag känner ju ingen smak, men känns ändå lite roligare med choklad än ingenting. Längtar dock tills min kärlek kommer hem....

 

Idag har jag kommit fram till att jag verkligen inte förstår mig på allt och alla och att jag inte ska ta åt mig och tro på allt jag får höra, både negativa och positiva saker...


Viker tvätt med en ko...

Publicerat: 2011-09-23 | 16:24:35 i Allmänt
.... ungefär så frisk är jag just nu. Feberdrömmar är alltid spännande och otroligt verkliga hur konstiga de än är, men för er som undrar så fungerar det hur bra somhelst att vika tvätt tillsammans med en ko.

Jag hade ju tänkt skriva och berätta hur det var i helgen! Jag hade en underbar upplevelse tillsammans med min kör Hosanna gospel! Det var vi och två körer till som fick den stora förmånen att bli ledda av Michael Dotson (en fantastiak musiker, körledare, kompisitör från USA). Vi hade en heldag med honom först där vi såg till att alla stämmor satt och dagen avslutades med en underbar konsert! Det bästa var att det var inte slut där! Vi hade två konserter kvar och de blev bara bättre och bättre! Jag har lärt mig otroligt mycket och hittat tillbaka till något som jag har saknat ett tag i musiken och i mitt musikutövande. Jag är otroligt tacksam!
Känns lite konstigt att först vara hög på adrenalin med massa idéer och energi, och att plötsligt drabbas av en monsterförkylning som drar ner en helt totalt. Antar att min kropp ville vila och ett bra sätt att visa det på är ju feber, snuva och hosta....

Vet inte vad jag ska roa mig med ikväll direkt. Är ensam då min sambo är i övik, men han kommer hem någon gång ikväll (sent gissar jag). Innebär att jag måste fixa någon typ av mat själv. Fy vad jobbigt...... har inga idéer alls..

jaja, nu ska jag fortsätta att ligga på soffan och göra ingenting och fundera på vad man kan äta.

Sovmorgon!

Publicerat: 2011-09-16 | 12:32:53 i Allmänt
Idag vaknade jag av en viss "mördarklocka" (det är min sambos hysteriska väckarklocka) kl 05.40. Jättekul med tanke på att detta är min lediga dag och som jag nämnt tidigare har jag vissa problem med att somna om. MEN idag måste ha varit ett undantag för jag gick och la mig på soffan och somnade om nästan direkt och sov till kl 11. Fick lite panik över att ha sovit så länge och satte igång med städningen direkt så nu ser det snart relativt bra ut här förutom alla sladdar som ligger kors och tvärs över golvet... Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar...

Tänkte forsätta visningen av vårt hem genom att lägga upp två bilder av vårt sovrum :)

Det ska upp vita spetsgardiner till fönstret och balkongdörren som ej syns på denna bild, men de ligger fortfarande i en påse, dock utklippta och nålade, men jag har inte haft inspiration till att plocka fram symaskinen! Ska göras någon dag!!

 

Ja, så här ser det ut, men som sagt tänk till en lång spetsgardin till dörren.:)

Nu har jag äntligen hittat vår hammare (den låg i städskåpet där den skulle ligga, men var fullt osynlig under några veckor, jättekonstigt) så idag ska resten av tavlorna upp! :)


Lyxbadrum

Publicerat: 2011-09-14 | 17:40:00 i Allmänt
Idag hinner jag inte skriva så mycket! Har haft en liten motig dag men detta ska rådas bot på med hjälp av gospel! Det kommer bli en kaotisk övning, men det har sin charma det också :) Blir så om man ska lära en kör 10 nya sånger på tre övningar!

Jag fortsätter genomgången av vår lägenhet här nu på bloggen och visar vårt underbara badrum!

Jag hade glömt bort att det var så där fint! Jag blev glatt överraskad på inflyttningsdagen! Golvvärme och handduksvärmare, det är lyx det :)

 

STOOOOOOR spegel och härliga spots i taket! LOVE! :)

Nu i efterhand tycker jag att jag hade kunnat städa lite bättre vid handfatet innan jag fotade, men ja, detta får duga!

 


Prinsessan på ärten

Publicerat: 2011-09-13 | 08:28:29 i Allmänt
Alltså, jag måste vara världens mest lättväckta människa och världens sämsta på att somna om igen, vilket är fruktansvärt irriterande om jag haft svårt att somna!

Igår var det i och för sig TUR att jag var en lättväckt människa. Jag vaknade lite halvt och tyckte att det knackade någonstans, men kunde inte komma fram till vart. Yrvaket kom jag på att det måste ha varit på ytterdörren och jag lyckades ta mig upp och fick på mig morgonrocken. Knackandet fortsatte... Jag öppnade dörren... Där stod hyresvärden och han som tapetserade lägenheten. De såg ganska roade ut och undrade om de skulle komma tillbaka senare, men jag sa att det var lugnt! Jag var så pass vaken och klar i huvudet att jag fattade att de kom för att kolla på diskmaskinen (som för vår fasa slutade fungera i onsdags!!!).
Reparationen av den tog ca några sekunder för det visade sig att kontakten hade åkt ur. PINSAMT! MEN jag satte dem i annat arbete också. Vår ringklocka har inte fungerat någonsin så jag sa att de gärna fick fixa den när de ändå var här. Det gick fort det också, men nu har vi en fungerande ringklocka. De verkade ganska roade när de gick och sa "sov så gott".

Igårkväll fick jag ett litet ryck och bakade dessa till Klas hemkomst från stora staden.

Havrescones som serverades med ost och blåbärssylt som vi fått av hans farmor! Riktigt goda måste jag säga! Otroligt knapriga och de blev riktigt uppskattade. Jag ska äta några till frukost efter detta otroligt spännande blogginlägg. :)

Kom på igår att jag skrev för längesedan att jag skulle visa bilder på stolsdynorna som jag sydde till Klas stolar inför flytten!



De var träfärgade innan, men eftersom vi skulle bo "ljust och fräscht" fick de bli vita med tidningspapperdynor på. Jag blev nöjd med tanke på att det var första gången jag sydde stolsdynor. Nu vill jag däremot hitta notservetter och klä en pinnstol med dem sååååååå om någon råkar veta var man kan hitta sådana är jag tacksam för tips. :)

Nu har jag en lång arbetsdag framför mig. Hade egentligen tänkt att sova iaf en timme till, men som sagt är man lättväckt så är man....  Idag vaknade jag av ett sms.... Min sambo har däremot inte dessa problem och jag hoppas att det kan smitta av sig på mig en vacker dag!

Diva-fasoner

Publicerat: 2011-09-12 | 17:41:11 i Allmänt
Nu har jag gått lös med kameran i lägenheten! Det första som jag tänker visa är hörnet som blev klart först :) Jag beslagtog det hörnet när Klas var borta på spelningar så han hann inte protestera. :) Han har inte protesterat efteråt heller så det blev nog godkänt och är väl en ganska typisk "Sanna hörna"

Jag har alltid drömt om att få till en snygg sminkhörna och när jag såg dessa underbara lampor på IKEA och hur enkelt man kunde få till det med hjälp av en liten hylla slog jag till direkt :)

Det blev lite "Filmstärneloge" inspirerat och det gillar jag :) På bilden syns inte stolen som jag har till detta, men det är bara en vanlig enkel hög bar/trästol :)


Denna underbara Wallsticker (om det nu finns ett sånt ord?!) hittade jag på Panduro och den passade ju perfekt till sminkhörnan. Jag är hur nöjd somhelst!

 

Idag är en mindre bra dag, men det blir bättre imorgon! Som tur är har jag världens bästa pojkvän och han köpte denna magiskt goda glass till mig för att underlätta denna dag!

Såååååååååååå, ikväll ska jag bara ligga still på soffan och äta glass medan jag kollar på massa meningslösa tv-program som ändå har ett underhållningsvärde på något konstigt sätt, samtidigt som jag tänker vara tacksam över energin som kommer vara tillbaka imorgon.


Fick nog!

Publicerat: 2011-09-12 | 00:07:13 i Allmänt
I helgen förflyttade vi oss till Svartnora för att få koppla av och bara ta det lugnt! Klas hade spelning i Kramfors på lördagen. Jag följde såklart med och passade på att shoppa lite :) Hittade dessa skor och kunde absolut inte låta bli att köpa dem!

Jättesnygga och jättesköna! Kul att ha lite färg också istället för bara svart :) Fanns många andra snygga skor också så det var farligt att gå in där! Omöjligt att inte köpa något!

 

Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi gav oss ut på en promenad i skogen och hittade mängder med kantareller!

 

I vanlig ordning träffade vi även på en orm!! Jag förstår inte vad det är med mig och ormar, men eftersom jag är livrädd för dem och absolut inte vill träffa på dem i skogen verkar de söka upp mig! Klas fotade den, men det blir inga ormbilder på denna blogg, huvva!!!

 

Dagens skörd! :) Vi är nöjda och har nu suttit och borstat dessa medan vi kollat på två filmer så det tar ju sin lilla tid :) Nu håller min älskling på att förvälla dem :) Han kan han :)


Det som inte fick hända har hänt!!!!

Publicerat: 2011-09-08 | 20:33:24 i Allmänt
Vår diskmaskin har gått sönder = KATASTOF! Efter att ha levt med lyxen att ha diskmaskin i en månad så blir man helt förstörd/handlingsförlamad när den går sönder! Vår köksdel ser nu ut som hej kom och hjälp mig. Det är väl bara att gå ner till förrådet och hämta diskstället som jag har låtit gå i pension.... Bara Klas kommer hem från rep ska vi roa oss och umgås genom att diska. Diska är ju ett extremt roligt sätt att umgås på. Det vore ju mkt tråkigare att kolla på film tillsammans i härliga soffan. Varför ska man göra det när man kan diska? (IRONISK)

Hör och häpna, men jag har faktiskt joggat två gånger under denna vecka utan att orsaka någon större katastrof genom att bryta ett ben eller något. Jag tror att det var 15 år sedan jag joggade sist (nu låter det ju som att jag är jättegammal....Fy vad hemskt). Idag hann jag undan regnet så jag känner mig nöjd! Jag lyckades dessutom (nästan) göra en perfekt omelett med tonfiskfyllning. Den hade varit perfekt om den inte gick av på hälften när jag skulle få upp den från stekpannan.

Jag sa ju att det skulle komma biler på lägenheten, men jag har inte tagit några.... och batterierna är slut, men här kommer en "gammal" bild.

Denna pedestal köpte jag på ett loppis strax utanför Sundsvall :) Först tänkte jag måla om den, men sedan såg jag hur bra den passade ihop med krukan och blomman som vi har fått av Klas farmor :) Jag stylade till den med några prismor :)

Ja, det här får vara den första bilden från lägenheten :)


Maaaaat

Publicerat: 2011-09-05 | 10:12:15 i Allmänt

 

Finmiddagen som Klas gjorde i lördags blir dagens lyxlunch! :)

 

Squashbiffar, rotsaker i ugn, special tzatziki med dill (otroligt gott!) och en tomat/bönsallad med lite balsamvinäger. Hur gott somhelst!

 

Jag ser som ni förstår fram emot lunchen idag! :)

 

Detta är min lediga dag, men jag har en stor ångestgrej att genomlida! Jag ska till tandläkaren!! Usch fy och ve vad jag absolut inte tycker om att gå till tandläkaren. Mina övre visdomständer har börjat visa sig så jag är ganska säker på att det kommer bli något elände med dem... HUVVA!

 

Har massa småjobb som måste göras också tyvärr. Hade varit skönt med en HELT ledig dag, men jag ska göra absolut ingenting fram till kl 12. Efter det ska jag vara flitig och spela in gospelstämmor.


Sammanfattning i bilder

Publicerat: 2011-09-04 | 20:07:58 i Allmänt
Nu när jag försöker komma igång med bloggandet igen tänkte jag visa lite bilder från vår Jämtlandsresa som vi gjorde under några dagar i juli!

Vi plockade hjortron :) Tyvärr hade några damer hunnit dit före oss så vi hittade inte jättemycket bär, men vi har så det räcker till några efterrätter i höst!


Vi var på en liten shoppingtur och Klas fyndade en väska på Röda korset! Det inhandlades även getost och getmese på ett gårdsmejeri :)

Teater i Döda fallet! En midsommarnattsdröm :) Hur bra somhelst trots lite regn! Denna bild togs några timmar innan föreställningen dock.

I väntan på att teatern skulle börja hann vi gå till Hängbron :) Lite stressigt men en härlig promenad :)

 

Efter teatern såg det ut så här! Helt underbart! Fantastisk kväll :) Kändes bra det med tanke på att det var kvällen innan Borgvattnet =/

Sängen inne i Gråterskornas rum där vi skulle sova. Ser ju ganska fridfullt ut ändå :) Jag missade helt att fota själva huset. Jag var fullt upptagen med att vara rädd!

Läskig trapp!

Den berömda gungstolen :)

Det var en spännande kväll/natt och jag kan mkt väl tänka mig att åka dit fler gånger. Bara att ta sig dit var ju en upplevelse! Mitt ute i ingenstans och väldigt mycket grusväg.

Vi besökte många fler platser också som Peterson-Bergers Sommarhagen, men jag slarvade med fotograferingen.


Å hej och hå!

Publicerat: 2011-09-03 | 18:51:06 i Allmänt
NU är det längesedan jag bloggade! Jag sa ju i ett svagt ögonblick att jag skulle blogga jättemycket i sommar medan vi höll på med inflyttningen för att visa hur jag tänkte när det var inredning på gång, men så blev det ju inte, uppenbarligen! Jag hade inget Internet på min dator och vill ju lägga upp bilder när jag bloggar plus att det var fullt upp med allt så det blev inte av.... DESSUTOM hade jag tappat bort min kamera. Var säker på att den var i häggdånger, men det var den såklart inte och efter många om och men hittade jag den i en påse i bilen, jättekonstigt.

MEN nu ska det bli ändring! Kameran ligger i en låda här hemma och jag har internet på datorn = inga fler bortförklaringar och mer bloggande från min sida :)

Idag blir det ingen bild utan bara massa babbel för att komma igång igen :) Till veckan ska jag fota lite i lägenheten och lägga upp här!
Jag har varit härnösandsbo i en hel månad nu (igen) och trivs otroligt bra! Lägenheten är perfekt och sambon är underbar. Jag lever i lyx helt enkelt!

Idag har jag haft en riktigt jobblördag! Först var jag solist på ett dop och sedan spelade jag på två dop och en vigsel. Jag har verkligen ett härligt jobb :)

Nu ligger jag på soffan och väntar på mat  lyx, lyx, lyx!!


RSS 2.0