Världens godaste middag!

Publicerat: 2011-06-27 | 17:55:20 i Allmänt
Världens godaste middag fick Klas och jag till härom kvällen :) Vi grillade och detta är resultatet :)

Zuccini, lök, quornkorv, tomat och champinjon i en härlig marinad som Klas improviserade ihop :)

Till detta åt vi även majskolvar, halloumi, potatissallad och tzatziki! Underbart gott och grymt mättande :)


Det blev även lite lyxigare sommarfrukost några mornar:)

Laktosfri vaniljyoghurt med bär (hallon och blåbär). Hur gott somhelst och VÄLDIGT somrigt :)


Härliga midsommar!

Publicerat: 2011-06-26 | 19:19:12 i Allmänt
Jag har haft några underbara feelgood-dagar tillsammans med Klas i Svartnora! Vi har hunnit med en hel del, bland annat att baka tunnbröd tillsammans med Klas farmor :) Eftersom det var första gången för Klas och tredje för mig (men det var typ hundra år sedan så jag minns knappt) fick vi börja med mjukt tunnbröd som man brukar baka med skolbarn, så förväntningarna på oss var inte jättehöga :P

Klas gräddade....... :)

 

.......och jag kavlade! :)
Detta visade sig vara en perfekt arbetsfördelning för så här såg tunnbröden ut när de var klara :)



Klas farmor lämnade oss till och med ensamma en stund för hon skulle göra några ärenden och litade på att vi skulle klara oss själva och det gjorde vi!! Vuxenpoäng där!
Vi har nu klarat det första provet i tunnbrödbakning och ska få avancera upp till hårt tunnbröd nästa gång som förhoppningsvis blir någon gång i sommar! Det var riktigt roligt att baka och man kände sig så nyttig och duktig på något sätt, rekommenderas! :)

Det blev ganska mycket bröd som ni ser :) = PERFEKT!

 

Förövrigt har jag haft en underbar midsommar i Frök med massa härligt folk och jag trivs så otroligt bra med mitt liv just nu :) Jag har det verkligen bra om man bortser från gräsallergin som har besökt mig denna vecka trots mina dieter och behandlingar (lite arg). MEN som sagt om man bortser från den är allt verkligen på topp och jag är så kär så jag saknar ord! :)

 

Kom på att jag måste ta med en bild på koförklädet! Redo att börja grädda faktiskt. Han ska inte ut och ro!

 

Nu ska jag slappa i min ensamhet och kurera min allergiska hals med lite glass tror jag bestämt. Förtjänar att vara anti-diet just nu när jag ändå är allergisk!!!!

 

Ja, just det! Jag har sytt två sittdynor! Lägger upp bilder på dem senare :)

 


Fynd!

Publicerat: 2011-06-19 | 09:35:34 i Allmänt

 

Dessa två fynd har jag vunnit på tradera till riktigt bra priser! :)

De kommer passa så bra i lägenheten :)

Kuddfodral!

Publicerat: 2011-06-18 | 17:52:08 i Allmänt
Jag har ju fått för mig att jag ska sy saker till nya lägenheten. Dagens projekt var kuddfodral. När vi väl har flyttat in kommer nästa projekt bli en enkel variant av hissgardin! :)

Här kommer före och efter bilder :)



Så rosa och fina, men nu när vi flyttar ihop har jag sagt att han inte ska behöva ha rosa överallt :) Jag har haft dessa kuddar i två år så jag är faktiskt lite less på dem.

Nu ser de ut så här:



Jag har sydde örngott till dem för jag är ganska övertygad om att jag skulle få nervösa sammanbrott av att försöka sy fast dragkedjor. Detta var också lite pillrigt och det tog ett långt tag innan jag vågade börja klippa i tyget. Jag har absolut inget somhelst tålamod till att mäta och kolla att det är samma mått överallt osv så jag kör på ögonmått, vilket jag egentligen inte tror att jag har. En utbildad sömerska skulle förmodligen skratta åt mina sömmar, men jag känner mig ganska nöjd ändå :)

Det blev några ganska perfekta stuvbitar över och jag försöker komma på vad jag ska göra med dem? Några förslag?

Fredagsmiddag!

Publicerat: 2011-06-18 | 08:01:53 i Allmänt
Det blev världens godaste grönsaksgryta (eller vad man nu ska kalla det) till middag igår! Jag efterlyste ju middagstips på facebook där det skulle ingå matlagningsgrädde, men Klas hittade detta recept och det verkade så gott och enkelt så vi gjorde detta istället:


Ingredienser
2 Paprikor i olika färg
2 Morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 stor purjolök
1 Broccolibukett
1 Rödlök
1 Burk minimajs
1 Burk bambuskott
1 Burk kokosmjölk
2-3 tsk Sambal olek
(ev. lite sesamolja)

Ostronsås och salt efter behag
+ neutral olja att steka i.






Skiva morötterna i ganska tunna skivor.
Hacka vitlöken fint.
Fräs vitlök och morotsslantar i olja tills moroten börjar bli mjuk (medeltemp)

Tvätta och skär upp grönsakerna under tiden.

Dela paprikan, och ta ur kärnorna
Skär i "grova" stavar, dela dessa på tvären.

Skär HELA purjolöken i grova skivor (på snedden).

Skär rödlöken i klyftor.
Dela broccolin i lagoma bitar.
Häll av minimajsen och dela i halvor.
Häll av vattnet från bambuskotten. Lägg i resten av grönsakerna i woken och låt allt fräsa några minuter.
(Det ska fortfarande vara krispigt).

Tillsätt kokosmjölken, sambal olek, ostronsås och salt.
Smaka av och tillsätt mer efter behag. Låt allt bli varmt!


Vi improviserade även och pressade i lite lime! Verkligen hur gott somhelst! :)

 



Ett halvår har gått...

Publicerat: 2011-06-17 | 17:40:43 i Allmänt
Idag är det ett halvår sedan min älskade mormor begravdes. Det känns fortfarande helt ofattbart! Jag saknar henne varje dag och förstår inte varför hon inte fick finnas kvar hos oss något år till!

Begravningen var så fin och ljus och kistan var omgiven med otroligt vackra blomsterarrangemang. Jag har aldrig sett så många blommor på en begravning.
Jag är glad att jag klarade av att sjunga "I gott bevar" från Kristina från Duvemåla. De som var där och inte hade hört den tidigare trodde att jag hade skrivit den själv för de tyckte att den beskrev min och mormors relation så perfekt. Det var just därför jag ville sjunga den och mormor och jag hade bestämt sedan länge att jag skulle sjunga den på hennes begravning. Hon önskade även att jag skulle sjunga några fler, men det var alldeles för tungt så jag är lyckligt lottad som har Klas som ställde upp och sjöng O store gud, Time to say goodbye och Som en bro över mörka vatten. Jag vet att mormor skulle vara lika nöjd över att han sjöng. :)

Idag spelade jag på två begravningar och det var tungt när det var just idag. Jag satt för mig själv uppe på läktaren och kunde inte hålla tillbaka tårarna när det var dags för avskeden. Huvva...

Fina, fina mormor vad jag saknar dig!

Inredning!

Publicerat: 2011-06-14 | 20:08:16 i Allmänt
Inredning är ju något av det roligaste jag vet! Igår när jag och Tomas hade kvalitetstid sprang vi runt på IKEA och jag fick några idéer till den nya lägenheten! Jag gillar verkligen Shabby Chic så det kommer nog finnas en hel del av det hemma hos oss och eftersom den stilen påminner en del om "sommarstuga" så vet jag att även min sambo kommer att godkänna denna typ av inredning! :)

Ikväll har jag absolut ingenting att göra i min ensamhet, men till min glädje är det faktiskt Äntligen hemma på tv nu! Jag såg ett avsnitt förra veckan och fick ett jättebra tips! Jag behöver bara en pall nu som jag får måla om så kommer det att bli perfekt. Idén som jag fick igår på IKEA har med ett sminkbord att göra :) En väldigt billig varriant som jag tror kommer passa perfekt i vårt sovrum:)

Jag ska försöka komma ihåg att fotografera när vi väl börjar flytta in och lägga upp bilder här på bloggen och förklara hur och varför jag inreder som jag gör :) Alltså kommer bloggen handla en hel del om inredning i sommar, men vi ska även ut på ett litet äventyr i juli som jag hoppas att jag överlever, vilket också kommer att bloggas om såklart :)

Nu ska jag jag ge min uppmärksamhet till tv:n och bli inspirerad! :)

Kvalitetstid!

Publicerat: 2011-06-13 | 16:39:57 i Allmänt
Idag har jag nyttjat min julklapp som jag fick av min vän Tomas. Jag fick nämligen en shoppingdag på birsta med lunch, fika, middag och en entusiastsik vän som inte skulle gnälla det minsta! :) Det gick riktigt bra! Vi började med IKEA och jag fick lite idéer inför flytten i augusti. Jag längtar!
Sedan sprang vi runt på massa affärer och jag hittade några reafynd! :)

Vi fick ett infall att ta hål i örat (bara så där). Vi tog ett varsitt uppe på örat, alltså inte örsnibben. Jag hade fått för mig att det skulle knaka och göra döont så jag fick börja för att inte fega ur. När hon väl gjorde hålet sa jag bara "JAHA!" Det gjorde ju inte alls ont :) Fick det av Tomas i födelsedagspresent :)

Nu är vi helt slut efter allt springande så nu blir det till att slappa och spela spel :)

Det här med dieten...

Publicerat: 2011-06-12 | 13:18:40 i Allmänt
Alltså, nu när det blev examensfest, student, födelsedag och sommar blev det genast mycket mer besvärligt med denna diet. Det bakas ju ganska mycket till sådanna typer av kalas och jag älskar ju själv att baka. Tänkte att jag skulle unna mig att strunta i dieten helt och hållet på examensfesten, vilket jag gjorde och det kändes ändå okej i kroppen. Sedan blev det ju massa fika över och då blir det ju svårt att tacka nej till det dagen därpå osv... FRUSTRERANDE! På studentfirande åt jag nog både laktos och mjöl. Inte särskilt bra för mig för jag blev väldigt trött av det kände jag då... Igår på min födelsedag hade jag en laktosfri tårta och en laktosfri smörgåstårta. Det fanns lite mjöl i dem tyvärr och såklart socker.
Jag har känt mig på grymt dåligt humör ett tag nu utan att fatta varför, men nu kom jag på det! Jag blir på dåligt humör av socker. Om det är för att det känns som att jag sviker mig själv när jag ändå har kämpat från att bli sockerfri under sex veckor och sedan äter ändå för att "unna mig" och då förstör allt för mig själv? Det vet jag inte, men det drar lite åt det hållet... Jag har nog sömnbrist också så jag ska sova lite nu innan jobb ikväll.

I vilket fall somhelst så blev jag jätteinspirerad av en kommentar nu på ett av mina blogginlägg gällande dieten så allt med socker som fanns i mitt kylskåp nu efter födelsedagsfirandet åkte direkt ner i soporna. Socker är livsfarligt och jag ska återgå till att undvika läsk och kakor med mera. Kan tänka mig att unna mig någon enstaka gång ibland vid kalas eller så, men annars får frukt, vatten och bär duga bra! Kommer fortsätta med laktosfria produkter och glutenfritt också så gott det går! Men det är besvärligt att äta laktos, gluten och sockerfritt på samma gång. Känner mig grymt besvärlig när man blir bortbjuden på middag och gillar inte att måsta tala om att jag kan inte äta det där och det där. Men dieten är betydligt snällare nu. Nu får jag faktiskt äta allt utom fläsk, paprika, avokado, citrusfrukter, laktos, gluten och socker.

Jag glömde lägga upp en bild igår så här kommer den :) Fick träffa en valp efter studentfesten! :)

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ himla söt! Nu är jag sugen på att skaffa hund igen, men jag vill att de ska vara så där små hela tiden :) Mina hundplaner kommer dock bara att finnas som en dröm ett bra tag tid. Jag skulle aldrig hinna med det som det är just nu plus att en viss annan person inte är så där överdrivet sugen :)


åh vad jag önskar att jag vill blogga!

Publicerat: 2011-06-12 | 01:23:23 i Allmänt
Min inspiration till att blogga har försvunnit helt och hållet. Har några nya bilder på datorn nu så jag lägger upp dem så får de tillsammans med meningar sammanfatta den senaste tiden!

Jag har lekt 50-tals hemmafru. Fick ett infall bara :)

 

Här sitter jag och är jätteladdad inför mitt sista examensprov i Mellansel!

Jag klarade det! Jag var fruktansvärt trött/småförkyld så det är därför jag ser ut som jag gör på den där bilden...

 

Här är jag på Gökotta i Barsviken tillsammans med mamma. Det är tradition. Vi har typ alltid gått på det och i år var det ju dessutom bra väder!

 

Examensfest! Jag och Klas sjunger "All I ask of you" från Phantom of the opera :)

Det blev även några musikhandledarlåtar och de flesta hakade på så det var kul! :)

Otroligt fin och god tårta :)

Sedan blev det lite allsång :)

Har även hunnit med att fira min kusin som tagit studenten. :)

OCH idag fyller jag 26 år, eller ja nu är det ett nytt dygn men ni fattar. :)

Jag har jobbat större delen av dagen, men det var bara trevligt! Ett par dop och vigslar. Det var dessutom svalt inne i kyrkan så jag gick ut och värmde mig under mina korta raster innan det var dags för nästa dop eller vigsel :)

Jag har fått jättefina presenter och min pojkvän är helt enkelt bäst :)


RSS 2.0