Hejdå allt rosa

Publicerat: 2012-08-27 | 17:49:32 i Allmänt
Nu har jag städat bort allt rosa, så vårt hem är numera en rosafri zon förutom några blommor som överlevt min skötsel.
Jag fick en idé till soffan igår :) Den avr helt vit innan och jag har en svart klädsel till den också, men kände att det var för tidigt att gå över till helsvart redan nu. Hade gärna köpt en helt ny klädsel i annan färg, men det är ju svindyrt så detta hände:
 
 
 
T.o.m min sambo gillade detta så jag känner mig nöjd! :)

Det här med att spara pengar!

Publicerat: 2012-08-24 | 15:00:49 i Allmänt
De senaste månaderna när lönen har kommit in har jag blivit såååå motiverad att försöka spara. Den här månaden var jag relativt duktig, men det blev t.ex ett frisörbesök och sånt kan ju kosta en del, uppenbarligen! Fick en liten chock..
 
Iaf, idag bestämde jag mig för att jag ska spara duktigt denna månad = inte shoppa kläder osv. Jag gick ner på stan och det första jag ser är ett par skor som jag blev kär i direkt! Men, jag gick såklart förbi dem, även om jag hann påbörja min övertygelse om att skor BEHÖVER jag FAKTISKT.
 
Gick runt en sväng på marknaden och såg massa fina kläder som jag mycket väl kunde tänka mig att köpa. Billigt dessutom! Det tog alltså ca en timme innan jag blev fruktansvärt uttråkad på det här med sparande!
Mina klassiska tankar började dessutom smyga sig på "om några år passar det inte att klä sig så här längre, eller tänk när jag är 80 och kanske ångrar att jag inte hade mer av den där klädstilen" osv osv osv. Fanns inget annat alternativ än att gå hem. Så här sitter jag nu och kollar på Vänner med två påsar bredvid mig, MEN det är födelsedagspresenter så de räknas inte som shopping.
Jag vill bara komma fram till att JAG HAR VARIT DUKTIG IDAG! :)

Spontana Sanna!

Publicerat: 2012-08-21 | 21:01:40 i Allmänt
Jag tror (pepparpeppartaiträ) att jag har sovit bort min begynnande förkylning idag för nu känner jag mig betydligt mycket piggare! Så pass pigg att jag har lagat mat även idag (brukar ju som sagt oftast vara min blivande man som gör det), men idag slappa han och tur var väl det då han jobbar till 23.00 :)
 
Jag fick för mig att jag ville gå på bio (igen?!) och frågade min bror om han ville följa med och se Cockpit! Det ville han :) Jag skrattade flera gånger under filmens gång så av mig fick den helt klart godkänt! :)
 
Nu i väntan på att Svenska Hollywood fruar ska börja fick jag för mig att göra en blåbärssmulpaj och locka håret så detta gör jag nu samtidigt som jag bloggar. Jag har tänt ljus och ska strax smaka pajen bara Hollywood fruarna dyker upp i rutan. Jag är dock lite skeptisk till en av fruarna och tyckte att hon förstörde denna förra säsongen rejält. =/ Blev besviken när jag såg att hon är med även denna säsong, så man kan säga att jag bara kollar för att Maria Montazami är med :) Hon är härlig! :)
 
Får bli ett bildlöst inlägg idag, för nu börjar det! :)

Kvalitetsfika

Publicerat: 2012-08-20 | 19:02:00 i Allmänt
Kvalitetsfika är när man får fika med en vän som man inte träffat på 8 månader, och ändå känns det som att det var igår man träffades. :) Man behöver liksom inte börja om utan det är bara att fortsätta där man slutade :) Nu hade vi som sagt åtta månader att sammanfatta så fikastunden tog ca 4,5 timmar :) Härligt!

Nu hoppas jag verkligen inte att hon avbryter vår vänskap pga att jag lägger upp denna bild, men jag hade ju ingen annan och blogginlägg utan bild ser så tomt ut! Detta är när jag besökte henne i Umeå för några år sedan och kvällen innan hade vi varit på Rhapsody in rock.

Tänk att vi har känt varandra i ca 22 år år!! :)

Broccoli är grejen

Publicerat: 2012-08-19 | 15:45:00 i Allmänt
Idag har jag bara vilat och tagit det lugnt efter en supersnabb städning så köket såg ut som vanligt igen efter kräftskivan (inget vi prioriterade igår då det var så vackert väder) :)
Klas repar större delen av denna dag så jag har lagat mat för en gångs skull!
Tänkte dela med mig av världens enklaste recept på supergod broccolipasatsås :)

broccoli 200 g
2,5 dl grädde
salt peppar
1 dl ost

koka broccoli i 13 minuter
slå av vatten häll på grädde koka 10 min, salt peppar rör i ost. Eftersom vi älskar vitlök här hemma brukar jag pressa i en stor vitlöksklyfta också. Som sagt hur enkelt somhelst och hur gott somhelst! :) Broccoli hör till en av mina favoriter!
.

Tips på dukning till kräftskiva :)

Publicerat: 2012-08-19 | 10:09:51 i Allmänt
Vi hade en otroligt trevlig familjemiddag a la kräftskiva i fredags :)
 
 
Något av det roligaste som finns är ju att piffa upp lite extra när man ska duka! Såg fram emot detta under hela dagen och blev helt överlycklig när jag hittade kräftkonfetti på affären :) Ytterst bekvämt med en pappersduk vid kräftätning och allt kladd som blir då :)
 
 
Nästan hela familjen var samlad och det bjöds på allsång och massa skratt. Underbart! :)
 
 
Ingen vågade ta den största kräftan ;)
En helt fantastisk kväll :)
 
Igår hade Klas och jag vår sista Musik i sommarkväll för denna sommar och den var i Ytterlännes gamla kyrka. Det var första gången jag var där och kyrkan och den vackra utsikten var fantastisk. Vi blev dock lite oroliga att det inte skulle komma något folk då kyrkan fortfarande var tom när det var ca 15 minuter kvar, men fem i anlände alla på samma gång så vi kunde andas ut! Konserten gick jättebra och det har varit ren lyx att få göra detta tillsammans med Klas i sommar. Förutom Ytterlännes har vi varit i Gamla Högsjö kyrka, Hemsö kyrka, Säbrå, Häggdånger, Ramsele, Ragunda och Nickebo. :)
 
Innan konserten igår laddade vi upp med en promenad och minigolf. Klas vann, men det var roligt ändå ;)

Till er som plockar blåbär :)

Publicerat: 2012-08-17 | 08:06:48 i Allmänt
Jag och min andra hälft har varit ute två turer i skogen och plockat blåbär så nu har vi nog ca 8 liter i frysen! Hur underbart är inte det? :)
För några veckor sedan fick jag för mig att jag skulle prova på att göra blåbärsrutor och helt seriöst blev det något av det godaste jag fikat på länge :)
Jag har tyvärr ingen bild på dem, men om någon har missat hur det kan se ut när man har många blåbär att rensa, ser det ut så här :)
 
Blåbärsrutor ca 25 bitar (receptet är hur enkelt somhelst dessutom) :)
Du behöver:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g blåbär (fungerar även med frusna)
2 msk florsocker

Gör såhär:
sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke. Blanda ner smöret. Rör ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet.
Klä en långpanna ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i långpannan. Strö över blåbären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min. Jag hade inne den i ugnen ca 10 minuter längre för den såg ogräddad ut, men den ska vara lite småkladdig uppepå och det var min även när jag tog ut den lite senare. Helt seriöst hur gott somhelst och enkelt! :)
Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.

 

 

Slut på semestern...

Publicerat: 2012-08-16 | 18:56:21 i Allmänt
Ja, nu har jag haft slut på semestern ett bra tag, men jag kan ju egentligen inte klaga då jobbet startade med att jag fick åka påStockholm gospelfestival! :) Otroligt intensivt och givande! Vi fick flera för oss nya låtar som jag kommer fortsätta att använda.
 
Innan jag började jobba hann vi med detta:
 
En liten kräftskiva! Jag älskar kräftor!
Samma dag hade vi hittat några kantareller i skogen så jag gjorde en Västerbottenostpaj med kantareller. Lyxigt värre och den blev riktigt bra så här kommer receptet :)
 
Pajdeg:
  • 200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten

ja, ni fattar, blanda ihop och tryck ut till en botten i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader!

Under tiden passar man på att vispa ihop:

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven västerbottenost
  • salt
  • svartpeppar
(jag la i kantarellerna sist av allt)
Häll över detta i det färdiga pajskalet och grädda i 180 grader i ca 45-50 minuter :)
 
 
Det var allt för idag! Känns bra att ha receptet här på bloggen för då har jag koll på vart jag har det :)
 
Nu blev jag hungrig! Dags för tunnbröd med lite strömming på tror jag bestämt!

hustrupoäng

Publicerat: 2012-08-06 | 18:11:26 i Allmänt
Jag hade ju tänkt lägga upp två bilder här, men mobilen vägrar. Iaf, så har jag och min andra hälft varit ute i skogen idag och hittat ca 4 liter blåbär och en skål smultron!!! Jag har då aldrig plockat så många smultron tidigare. Vi hittade även några kantareller så nu har jag gjort en Västerbottenostpaj med kantareller till kvällen kräftskiva med vänner i svartnora. Om pajen den Blir god kommer recept och bild dyka upp en vacker dag :-)

Bröllop

Publicerat: 2012-08-05 | 10:04:44 i Allmänt
Oj oj oj vilken vacker vigsel det var igår i Nora kyrka! Underbart vackert och personligt :-) Festen som följde var härligt! Det blev en.mix mellan skratt och tårar under de fina talen till brudparet. När det var dags för vals passade vi på att öva inför vår egen bröllopsvals. Jag säger bara att det är tur att jag är förlovad med en som hat haft några valslektioner under sin utbildning ;-) själv kan jag absolut inget när det gäller dans!

Som sagt, det blev en underbar dag och kväll och jag är så glad för Erik och Catharina som nu är man och hustru! :-)

Panik men sedan underbart!

Publicerat: 2012-08-03 | 13:57:24 i Allmänt
Igår fick jag min födelsedagspresent av min älskade :) Den startade med en ridtur i Västanåfallet och det bör väl tiläggas att det är ca 18 år sedan jag red (hur gammal är jag egentligen?!) och att åka till ridskolan var väl inte direkt min höjdpunkt underveckan. Led lite smått av ridfobi...  Jag tänkte att jag förhoppningsvis har vuxit ifrån den fobin, men när vi kom till Västanå och jag kände hästlukten började paniken smyga sig på. Två fina hundar kom och ville bli klappade och sysselsatte mig med det ett tag och paniken glömdes bort lite.
De började dela ut hästar till oss och ut kommer en svart otroligt vacker häst som de ger till mig. Jag tog mig upp i sadeln och paniken slog till direkt! Instruktören påminde mig om att andas och då kändes det lite bättre... Det tog ca hundra år innan alla fått sina hästar och min häst började bli mäkta irriterad på alla bromsar och mygg som terrade den så en del rörelser började komma från hästen, vilket kändes SÅDÄR! När det var dags att rida iväg på led fick den efter ca tre meter totalt frispel och halvstegrade!! Jag trodde att jag skulle dö och även fast jag fattar att det inte är det smartste att göra skrek jag, men det gick bra ändå och hästen stannade. Jag skakade som ett asplöv och funderade helt seriöst på att gå den där turen på två timmar utan häst, men kändes taskigt när det var en födelsedagspresent så jag satt kvar och höll fast mig krampaktigt i tyglar och sadel och allt som fanns att hålla fast sig i.  Vi red över vatten, brant uppför, brant nedför. I en backe med ett stort hål blundade jag och la mitt liv i hästens händer eller ja hovar. Två timmar senare när vi var framme var jag helt skakis när jag fick stå på marken igen och visste att jag hade överlevt!
 
Måste tillägga att hästen var väldigt försiktg när vi skulle nerför och det var jag grym tacksam över så under färden tackade jag hästen ödmjukt för att jag fortfarande levde och jag talade om för den att jag också hatar bromsar.
 
Efter en sån där grej med en del adrenalinkickar och tacksamhet över livet känns det helt underbart att veta att dagen skulle fortsätta med bad/bastu, äta trerätters och spendera natten på Björkudden. :)
 
Det blev världens mysigaste dag och en underbar kväll med härligt dopp i havet och bli varm i mysig bastu där jag drack den godaste jorgubbsdrinken NÅGONSIN! Efter badet blev det som sagt trerättersmiddag som var fantastiskt god! :) Lyx, lyx! :) Jag är lyckligt lottad :)
 
Tack älskling för en underbar födelsedagspresent som gav allt från spänning till total avslappning, härliga och roliga samtalsämnen samt kortspel. Du är den bästa som finns! :)
 
 

RSS 2.0