Full fart framåt :)

Publicerat: 2011-05-17 | 22:08:03 i Allmänt
Nu är det en intensiv vecka, men än så länge känns det bra. Igår var jag ledig!  Eller ledig och ledig, jag åkte till Mellansel för en sista orgellektion innan mitt examensprov. Jag känner mig minst sagt nervös och spänd inför provet. Jag vet att jag kan mina stycken, men jag är så rädd att allt bara ska låsa sig i huvidet pga nervositet och stress... Jag borde absolut inte tänka så, men det är svårt att inte göra det. Jag kommer öva järnet denna vecka och ska tvinga mig själv till att spela upp mina examensstycken för några personer, bara för att utmana nerverna... huvva... Det komiska är att det stycket som jag är mest nervös för att det ska bli fel på är det som är roligast att spela och när jag övar har jag nästan svårt att sluta spela det stycket. Jag hoppas jag kan få fram den känslan på provet; att det är ROLIGT att spela.

Jag kommer ha fullt upp med jobb i helgen så förhoppningsvis hinner jag inte med att bli nervös. På lördgar är det dop och vigsel typ hela dagen och söndagkväll har Hosanna gospel konsert. :)


Äntligen!

Publicerat: 2011-05-14 | 16:32:03 i Allmänt
Äntligen är det lördag och jag är i Härnösand hos världens bästa Klas. Väntar på att han ska bli klar så vi kan gå ut och äta och fira att jag typ nästan (inte) får äta om vanligt igen. Eller iaf fira att jag klarade av den förta dieten :) Jag kommer nog fuska lite ikväll, men en kväll ska inte spela sån stor roll. Man måste ju få leva också (det sa mamma faktiskt till mig i veckan) :)

fredagsmys i min ensamhet....

Publicerat: 2011-05-13 | 19:47:21 i Allmänt
Så här kan det se ut då:

Huvva vad nyttig jag har varit nu i två och en halv vecka. :) Härligt att få dricka juice (denna är ej från koncentrat såklart) :)

Jag kommer förmodligen fuska lite imorgon och det tycker jag att jag förtjänar efter denna tid. Fatta, ingen choklad på två och en halv vecka!!! Jag borde få medalj! ;)


Lite shopping

Publicerat: 2011-05-13 | 19:11:27 i Allmänt
Idag gjorde jag några fynd! Jag köpte bland annat denna klänning för halva priset! :)

Jag känner mig väldigt nöjd! Plus att jag även fyndade en ja jag vet inte vad jag ska kalla den och bilden blev inge bra så den lägger jag inte upp, men det är typ en grå kort klänning (lite kappliknande med stora knappar). Hittade också en stooooooor aprikos collegetröja som jag inte kunde låta bli. Den kostade endast 99 kr och jag har inte haft ett aprikost plagg sedan jag var fem år tror jag :) Den kommer jag använda i sommar om vi ska ut och fiska eller något. Den har massa mjukt ludd i sig så den är jättemysig. :)

Min kärlek jobbar ikväll så jag får ha fredagsmys för mig själv.... boring.... Jag ska roa mig med att äta räkor, mango (orolig att den är omogen) och nötter ikväll medan jag tittar på Talang.

Annars är det jobb hela helgen för min del. Det är ju konfirmation :) Men lite lördagsmys imorgon ska jag hinna med. :)


Jodå.... :)

Publicerat: 2011-05-12 | 20:20:51 i Allmänt
Det tog hundra år för mig att hitta den glutenfria hyllan på affären! När jag väl hittade den blev jag förvirrad. Glutenfri pasta innehåller majs och jag får inte äta majs?! Jag ska nog maila näringsterapeuten och fråga hur det går ihop egentligen för hon sa ju att jag kunde äta glutenfri pasta. Det blev sallad idag istället :)

Idag hade jag bokat in en ansiktsbehandling under lunchen och inbillade mig först att det skulle bli lyxigt och skönt. Jag säger bara ett ord: SMÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRTA! Jag överdriver inte! Det kändes som att hela ansiktet höll på att frätas bort! När jag kom hem och kollade mig i spegeln såg jag ett fruktansvärt rött och prickigt ansikte. Jag såg verkligen inte riktigt klok ut. Jag vet att jag förmodligen inte fick sminka mig efter den där behandlingen, men det gjorde jag. Jag hade ju skrämt ihjäl folk annars och jag skulle ju tillbaka till jobbet. Ansiktet är nog minst sagt rent nu iaf. Fick massage på slutet för att vilja komma tillbaka fler gånger :) Men vill man vara fin får man lida pin....

Jag ser fram emot kvällsfikat. :) Det blir risbröd med tartex-grejs och gurka på :)

Diet nr 1 avklarad!

Publicerat: 2011-05-10 | 22:45:22 i Allmänt
Jag har överlevde mina 14 dagar med den från början grymma dieten som jag aldrig trodde att jag skulle klara av att fullfölja! Men det gick! Min värk har dessutom så gott som försvunnit så detta har ju gett resultat :)
Efter ett besök hos min näringsterapeut idag har jag fått en ny diet, men en betydligt snällare sådan! Jag får äta gluten/laktosfria produkter och flera småsaker som hallon och nötter (som jag var tvungen att undvika i diet nr 1)  så det känns bra! Socker ska jag fortsätta att undvika dock, men jag blev så otroligt glad över att höra att jag får äta nötter, fruktjuicer (ej koncentrat) och glutenfri pasta med mera :) Jag fick ett nytt äckligt pulver... Inte lika äckligt som det förra, men ändå. Känner mig duktig som klarar av att dricka det! :)

Hmmm finns det sockerfri choklad för nu får jag äta kakao igen :)
Har känt mig riktigt pigg idag :)

Alltså ursäkta mig men vad håller de på med på tv? Kollar Eurovision och det är ju inte många som sjunger så där jätterent..... Jag får ont i själen...

Imorgon ska jag dyka in bland de glutenfria hyllorna på affären och se om jag hittar något spännande där :)

Detta är helt otroligt men jag tänker faktiskt fortsätta att äta havregrynsgröt med blåbär och ett stektägg på mornarna :) Det håller man sig mätt på länge.

Kväll

Publicerat: 2011-05-04 | 20:28:06 i Allmänt
Äntligen är det kväll! Jag har hunnit med allt som jag skulle hinna med idag och det känns bra! Jag var t.o.m duktig och gjorde havregrynsgröt imorse (som jag egentligen inte alls tycker om, men med massa blåbär till går det bra!) Idag upptäckte jag att det inte känns lika jobbigt längre att bara sitta och äta ett äpple medan andra äter goda mackor med brieost med mera. Konstig, men ändå skönt att inte bli lika deprimerad som jag blev för en vecka sedan när jag fick tacka nej till allt som såg gott ut!

Nu sitter jag och njuter av detta:

Det är havregurt mixat med frysta blåbär! Underbart att dricka något som inte bara är vatten! :) Jag njuter och samtidigt kollar jag på "åtta hos stjärnorna". Känns logiskt att titta på det! Eller?

Idag har jag iaf klarat en vecka med denna diet och har faktiskt känt mig pigg hela dagen! Men jag blir fortfarande snabbt hungrig igen efter jag har ätit. Imorgon ska jag försöka göra någon typ av gryta till middag har jag bestämt!


På tiden!

Publicerat: 2011-05-03 | 22:25:50 i Allmänt
Nu är det dags för ett blogginlägg! Det har gått lång tid sedan sist och jag ska försöka sammanfatta denna tid i ord och några bilder!
Jag var ledig i påsk och det var välbehövligt!
Jag har dock börjat en typ av diet som ska hjälpa mig att bli av med min pollenallergi/värk. Jag får inte äta mjölk/mjölprodukter, inget socker, ärtor, selleri, hallon, banan, apelsin, pasta, potatis, nötter, spenat. Jag FÅR äta fisk/skaldjur, fågel, böner, långkornigt ris, quinoa, havre och sojaprodukter och frukter och grönsaker förutom de som jag nämnde här ovan.
Detta ska alltså hjälpa min kropp att göra sig av med alla gifter och för att skynda på detta dricker jag ett vråläckligt pulver som jag borde få medalj för varje gång jag lyckas svälja. HUVVA! Men det går bättre och bättre för varje gång så länge jag inte andas ut  genom näsan.

Samma dag som jag började den där dieten åkte jag en sväng till lägenheten och såg att min Lyckliga Lotta såg djupt deprimerad, näst intill död ut! Katastrof!
Efter den härliga eftermiddagen kom jag hem till Klas och där stod det en överraskning till mig på bordet. :) Underbart! :) Jag har världens bästa pojkvän :)

 

Några dagar senare gav vi oss ut på fornminnespromenad i Häggdånger. Vi skulle hitta ett gravfält. Så här såg kartan ut!

 

Jag fattade absolut ingenting av den, så jag följde mest bara efter och kände mig nyttig som var ute och gick!  Men vi hittade!! Eller ja Klas hittade! :) Vi fick mycket motion den dagen för när vi skulle hämta bilen var vi utelåsta av min käre bror och fick ta cyklarna bort till mejeriet där ost skulle inhandlas. Jag kunde såklart inte smaka... mjölkprodukter som sagt...

Vi hade en lugn och trevlig valborg i häggdånger. Så här såg min efterrrätt ut medan de andra åt vitchokladtårta med passionsfrukt!!!

De åt grillat och potatisgratäng med bearnaisesås till middag, medan jag åt en bit grillad lax (den var god!!!) och sallad. Jag ska egentligen inte klaga så mycket. Det är lite intressant också att försöka komma på massa tänkbara maträtter som jag kan äta. Snacka om att typ ALLT innehåller socker! Galet! Imorgon har jag klarat en vecka och jag hoppas bara att jag ska känna mig piggare snart och inte behöver vara hungrig hela tiden.

Nu blev det ett långt inlägg, Om någon orkar läsa allt detta gör den personen det bra! :)

RSS 2.0