1 år sedan....

Publicerat: 2011-11-26 | 15:50:46 i Allmänt
Idag är det ett år sedan min älskade mormor gick bort.... Jag kan fortfarande inte förstå det och saknar henne precis lika mycket nu som då, om inte ännu mer nu. Det är så frustrerande att inte kunna ringa till henne och berätta om allt som händer, att inte kunna åka till henne och sitta där och fika en stund när jag ändå är på väg hem till Härnösand eller att  inte kunna bjuda hit henne på fika och få prata om allt mellan himmel och jord. Jag saknar hennes kloka ord, hennes skratt och hur hon alltid kunde säga precis det jag behövde höra för att må bra igen om jag var ledsen eller upprörd över något. Skulle kunna göra vadsomhelst för att ha mormor i kyrkbänken vid orgeln imorgon när det är första advent och jag ska spela...



En gång var jag rädd för mörkret, men det är jag inte mer.
Dagar nätter det gör ingen skilnad, jag är trygg vad som än sker.
Du ängslas över mig, men jag kan lova dig.
Om allt rämmar runtomkring oss finns vår kärlek kvar.
Den har inget slut du och jag vi mötas åter
och du ska alltid minnas vad jag sagt: jag är i gott bevar.

Minns du Duvemåla hage där jag väntade på dig.
Invid grinden ska jag stå och vänta tills då åter är hos mig.
Och tiden ska stå still, för alltid om du vill
i natt ska en stjärna tändas, den ska lysa klar.
Den lyser dig väg en gång ska vi mötas åter.
Beskyddet av en ängel som står vakt
det vet du att jag har.
Jag vill att du ska minnas vad jag sagt: jag är i gott bevar.

Denna sången sjöng jag på hennes begravning. I gott bevar ur musikalen Kristina från Duvemåla som var vår favoritmusikal. Vi brukade sitta i varsin fotölj henne hos henne, helt stilla i tre timmar och bara lyssna på den fina musiken.



Fina, älskade mormor vad jag saknar dig....

Lussekatter special!

Publicerat: 2011-11-26 | 14:05:58 i Allmänt
Nu sitter jag här i soffan och bara myser! Det doftar ljuvligt i lägenheten efter lussekattsbakning :) Det är första gången som jag bakar lussekatter själv. Brukar alltid göra det tillsammans med mamma annars, men nu när jag är sambo och allt så kände jag att det var dags att prova själv = vuxenpoäng!
Det är alltid lite special med våra lussekatter tack vare min uppfinniingsrika mamma. Jag vägrade äta russin när jag var liten (det håller i sig fortfarande) och pga det kunde jag ju inte äta lussekatter heller. Då kom mamma på den briljanta idén att byta ut russin mot choklad! Det är tusen gånger godare enligt mig, men många konservativa som tycker jättemycket om russin brukar inte uppskatta detta lika mycket som jag. Men jag accepterar er åsikt!



I väntan på ugnen :) som sagt, CHOKLAD :)



Detta var den enda lussekatten som såg någorlunda bra ut när den kom ut från ugnen. Resten ser lite ut som hej kom och hjälp mig! Jag vet inte vad som hände! De var jättefina när jag formade dem, men efter jäsning nr 2 såg det inte lika bra ut längre... Men det gör inte så mycket. Det är ju hemmagjort och då får det se ut lite hursomhelt. Det är ju min tolkning av detta bakverk :)

Nu ska jag prova en av de fulaste tillsammans med ett glas mjölk! Hoppas att de är goda, men hur kan de vara annat när det är choklad inblandat? :)

Första advent

Publicerat: 2011-11-25 | 23:25:40 i Allmänt
Första advent är på väg och jag har pyntat och fixat hemma hos oss i stort sätt hela dagen. Jag jobbar ju på söndag så då finns inte mycket tid att pynta osv. Men jag vill att allting ska vara klart till första advent och bara få njuta den dagen och må bra istället för att ha en sån här dag som jag har haft idag = kaos, mer kaos, fruktansvärt mycket kaos, får undan lite i kaoset, minskar lite till osv tillsist klart!
Jag är glad att jag jobbar på första advent. Ska bli kul att spela traditionella adventspsalmer tillsammans med trumpet och leda min kör i några härliga adventssånger :)













Ja, det fick bli några bilder ikväll. Orkar inte skriva så mycket just nu. Tänker ligga på soffan och kolla på alla ljus och vänta på att min sambo kommer hem!






Pyssel

Publicerat: 2011-11-23 | 17:14:51 i Allmänt
Fick för mig att börja med lite julpyssel och har efter några om och men och miljarder småbarr i händerna och kläderna lyckats få ihop denna!



Den ser bättre ut i verkligheten.... Det är något fel på min kamera (eller förmodligen är det jag som inte förstår mig på den, men ändå!) Det blir tokmycket blixt så allt blir jätteljust och jag har inte tid att ta massa bilder nu. Ska ju på gospel snart! Är lite småtrött, men jag kommer nog igång när jag väl är där, hoppas jag!

Har hamnat i ett mönster tror jag bestämt!

Publicerat: 2011-11-21 | 20:24:37 i Allmänt

Av någon anledning verkar måndagar vara den dagen då jag får för mig att blogga. Det är kanske inte så konstigt egentligen med tanke på att det oftast är då jag är ledig och inte har så där jättemycket att göra! Jag har haft en seg och ledig dag. Min tanke var att vara på bra humör och njuta av min ledighet, men det körde ihop sig ett tag. Jag får dock skylla mig själv som kollar jobbmailen hemifrån på min lediga dag.... Jaja, jag har iaf lyckats mota bort mina funderingar genom städterapi. Det är ju ändå en ganska bra egenskap att jag börjar städa när jag blir stressad eller orolig. När jag städar har jag ju inte tid att fundera på massa annat utan jag måste vara helt och hållet i nuet och det är bra! Jag har suttit i soffan framför datorna och drömt mig bort också :) POSITIVA drömmar som jag fokuserar på att de ska gå i uppfyllelse. :)



En härlig wok med thailänsk touch :) Hur god somhelst! :) Nu är det bara bulgurn som ska bli klar :) NU är den klar, men alldeles för varm så jag väntar lite och fortsätter med mitt lilla blogginlägg!

I helgen fick min älskade sambo för sig att baka :)



Det blev två sorters bröd och hur gott somhelst! Väldigt lyxigt med hemmabakat bröd till frukost!

Mina gardiner till sovrummet har kommit och jag ljög tydligen i tidigare blogginlägg då jag råkade ladda upp bild på kuddtyget istället för gardinerna, ajaj. Men här kommer gardinerna :)



Än så länge ligger de under en stol och väntar på att få sättas upp, men jag väntar till fredag då jag drar igång med adventsfixandet! Ska bli så kul och jag kan inte tänka mig bättre tidsfördriv då jag ändå är ensam hemma!

Annars har det varit en händelserik helg med bowling och middag tillsammans med familjen. Jag är mkt bättre på bowling om det är på Wii. Verkligheten var inte riktigt min grej.... Men det var kul ändå :)
Lördagen tillbringade jag i Sundsvall med Marching for life! En underbar konsert som alla borde få uppleva! Efter det körde jag tillbaka till härnösand. Typ världens läskigaste bilresa då jag knappt såg någonting pga dålig sikt och monster snöflingor som syntes otroligt bra när jag körde, men inte ett spår av dem när jag klev ur bilen. Det blev ett snabb klädbyte hemma och sedan raka vägen till Metropol för att lyssna på We are She. Jättebra!! :) Som alltid :) Efter det tillbringades kvällen med massa trevligt folk och söndagen spenderades i soffan tillsammans med sambo, julmust och filmer. Mys!

NU ska jag äta!


ja det är måndag

Publicerat: 2011-11-14 | 18:24:42 i Allmänt
Jag skrev precis en sammanfattning av helgen, men när jag la in en av bilderna nu försvann allt! Irriterande och jag orkar inte skriva om allt igen! Iaf, helgen har varit bra och intensiv! Har hunnit med jobb, fika på stan, varit på Railway saloon där The Scramblers spelade, firat farsdag, varit på middag i Frök och lagat sallad kl 22.00 igårkväll. Sallad som skulle räcka till matlådor åt både Klas och mig. Blev perfekt!
Vi fick dessa kokböcker av svärmor igår :)



Böcker med recept som passar oss perfekt! Mycket roligare att bläddra i böcker än att leta recept på internet, tycker jag!



Detta receptet på en mycket god sallad hittade vi i en av böckerna! Jättegod! :) Det blev riktigt mycket så Klas fick med sig matlåda och jag har ätit den till både lunch och middag :)

Måndagkväll = ensam, trött, seg och kollar på meningslösa tv-program...

Jul, jul, jul! :)

Publicerat: 2011-11-07 | 16:35:51 i Allmänt
Idag har jag beställt julgardiner från Jotex! Till min stora glädje hittade jag även gardiner som jag hoppas och tror kommer passa bra i sovrummet! Jag längtar, längtar tills det är dags att pynta hela lägenheten med jul! Det är ju något av det mysigaste som finns och jag längtar otroligt mycket efter att baka pepparkakor, dricka julmust, varm glögg med mandlar och koka knäck m.m. :) Våra pepparkakor blev ju riktigt bra förra året och i år ska vi ge oss på ett pepparkakshus också! Längtar :)



Underbart söta hissgardiner som vi ska ha i köket/rummet. Vi har fyra fönster i rad där och då tycker jag att det är fint med hissgardiner :)



Betställde kanallängder i detta fina tyg till sovrummet! Jag skäms över att skriva detta, men vi har fortfarande inga gardiner i sovrummet. Jag har ett vitt spetstyg i skåpet, klippt och nålat och allt utom sytt och då är det lite svårt att sätta upp dem... Vet inte varför jag har varit så lat... Nu känns det som att jag lika gärna kan vänta med gardiner tills dessa har kommit och ska upp den 27/11 :) Får sy de andra till våren helt enkelt :) Beställde även två kuddfodral i liknande tyg till sängen och två söta kökshanddukar :) De bästa av allt är att jag fick 50% rabatt på gardinerna :)

Nu ska jag strax experimentera ihop en middag till mig själv.. Det blir något med spenat, vitlök, morot och pasta eller bulgur kanske. Sedan ska jag ha en lugn och slapp tv-kväll och ladda inför lååååååååååååång dag imorgon.

Middag, ljus och små små småkakor :)

Publicerat: 2011-11-07 | 12:38:21 i Allmänt

En liten sammanfattning av helgen i bilder :)



Vi hade en trerätters middagsbjudning :)


Det blev en trattkantarelltoast till förrätt :)



Det var Tomas som vi bjöd på middag! Han fyllde hela 26 år och så här glad blev han när han fick presenten som överlämnades av Klas :)



Kan ha varit kanske den bästa presenten någonsin om jag får säga det själv! Han har ju användning för den i alla band som han är med i iaf :)


Det blev en jättetrevlig kväll med skratt och hyllningssång :)

Lördagen jobbade jag och på vägen hem från jobbet åkte jag till mormor med ett gravljus i hjärtform! Det var så otroligt vackert. Massa ljus precis överallt i det kolsvarta mörkret. Tog en bild med min mobil, men den återger absolut inte alls hur det såg ut men ändå....



Som sagt... Men det var otroligt, otroligt vackert och graven var så fin. Huvva, vad jag saknar henne....

Sedan bar det iväg till häggdånger på middag och till kaffet bjöds det på dessa små småkakor som vi hade pysslat ihop tidigare i veckan. Alla var jättegoda enligt mig :)



Skulle egentligen ha varit en glasyr på minimuffinsen, men jag var så trött efter maten och mamma kom på idén att det fick räcka med lite florsocker :)

Nä, nu blev jag hungrig. Ska laga mat tror jag bestämt medan jag lär mig några låtar inför "Marching for life" som går av stapeln om två helger i Sundsvall :)


Allhelgona

Publicerat: 2011-11-04 | 16:10:14 i Allmänt
Idag har jag haft en skön ledig dag = Helt underbart! Vädret har jag inget positivt att säga något om, men jag har tagit mig ut en sväng iaf. Vi åkte till Häggdånger för några ärenden, bland annat att åka till kyrkogården. Det är ju som sagt allhelgona denna helg och varje allhelgona under de senaste 19 åren har jag åkt till just den kyrkogården för att tända ett ljus på Mias grav. Mia var min bästa vän som dog när hon var endast 5 år och jag var ett år äldre än henne. Det var tungt att mista en vän, men samtidigt gav det mig en övertygelse om att det måste finnas någonting efter döden. Mitt sista minne tillsammans med henne var i Häggdångers kyrka. Vi stod framme vid altaret iklädda lucialinnen och änglavingar medan hennes pappa sjöng psalmen 333 (änglarna sjunger i himlen). Jag visste inte då att några månader senare skulle Mia vara en ängel på riktigt. Hon har alltid funnits med mig i tanken och jag skrev en text för några år sedan till henne som heter Guardian Angel. Nu har Klas gjort en melodi till den texten så äntligen har jag en sång till Mia.

Känns extra skönt att vi har bjudit hit en bäste vän på middag ikväll. Det är t.o.m hans födelsedag så jag har bakat lite nu :) Vi har en jämn arbetsfördelning inför denna middag som vi tänker bjuda honom på. Klas gör förrätten, vi hjälps åt med huvudrätten och jag har precis gjort efterrätten.



En special kladdkaka med härlig vitchoklad glasyr :) Hittade detta receptet för flera år sedan, men har inte gjort den på ett tag. Kände att det var dags nu :)

Imorgon jobbar jag och efter jobbet ska jag åka till mormors grav för att tända ett ljus. Efter det blir det middag med släkt i Häggdånger.

Tycker det är fint med en helg då man får tänka lite extra på dem man saknar och tända ljus för dem. Nog för att jag tänker på dem väldigt ofta och tänder mycket ljus, men ändå.. Det är något särskilt med Allhelgona som jag känner att jag behöver.

Frukost utomhus!

Publicerat: 2011-11-03 | 13:45:38 i Allmänt
Vaknade av en dålig dröm och kände mig på allmänt konstigt humör! Det känns aldrig lovande inför resten av dagen när man vaknar på det sättet.
Snabbt som attan började jag fundera över hur jag skulle bli på bra humör igen och rädda dagen! Jag kom på den brilljanta idé att gå en riktigt lång promenad i skogen tillsammans med min bror och en ryggsäck med frukost! Han nappade på idén och vi gav oss iväg :) Nu tre timmar senare är vi hemma igen och med tanke på att jag inte är gräsänka längre vid kl 17 känns livet bra igen trots nattens oroligheter.



Uppför och sol! :) Härligt! Hade dock klätt mig för varmt så jag kände mig inte riktigt nöjd. Men det är ju faktiskt november så jag inbillade mig att mössa, vantar och dunväst var obligatoriskt. Kommer inte dyka upp någon bild av mig i detta inlägg för min klädsel skrek hej kom och hjälp mig.


Framme!



Zacke packar upp frukosten!



Zacke försöker hälla över sylten på ett snyggt och säljande sätt! Frukosten bestod även av macka och juice, så vi fick med hela kostcirkeln! Jag som har problem att äta risgryn i gegga skippade risifruttin. Kändes onödigt att
öppna den bara för syltens skull.



Under frukosten behövde vi då inte sakna någon morgontidning! Fanns otroligt mycket inristat kärleks-gulligull att läsa...

Nu ska jag leta lite recept efter något tårtaktigt!

Gräsänka

Publicerat: 2011-11-02 | 22:43:54 i Allmänt

Jag vet inte om man kan kallas för gräsänka om man inte är gift, men min sambo befinner sig på annan ort för spelning och jag betraktar mig i allrahögsta grad som gräsänka = TRÅKIGT!!!! Särskilt när jag är ledig från jobbet, men what to do?
Jo, jag tog bilen och begav mig hela vägen till Häggdånger! Min bror är hemma på lov så hela familjen var samlad. Jag har roat mig med att baka tilsammans med mamma och snart ska jag sova i "mitt" rum som jag inte har sovit i på två år, spännande! eller kanske inte spännande, men betydligt roligare än att sitta ensam hemma...

Mamma har lekt lite med sin kamera så idag har jag några bilder att bjuda på. Lite ego kanske eftersom jag är med på några av dem (dock inte frivilligt!! )Hade en kli-attack i ögat alldeles innan kameran dök upp så sminket hamnade lite här och där istället för att behålla sin plats vid ögat.



Denna koncentration är inte att leka med! Ny kaksort dessutom!



Visst är den fin?! :) Vit chokladform = ett himla pillrande och pysslade och penslande, men det gick ju bra! Fyllningen består bland annat av lingon och jag har ju lite svårt för beska smaker, men tillsammans med den söta chokladen blev detta riktigt gott och jag älskar ju färgen så den väger upp det hela! :) Ska dock prova att göra en annan variant av denna till jul, då den ska innehålla fudgefyllning! Det tror jag stenhårt på!



För att ni nu ska få den perfekta uppfattningen om hur LITEN detta bakverk är bjuder jag på en bild av mig och den tillsammans. Se så pyttepyttelitet :) Alldeles lagomt dock. Jag bakade minimuffins också som blev jättegulliga, men ingen bild på dem. Tror att min nya grej ska bli att göra allting smått! Mycket roligare och mer pillrigt då... Jag undrar om pillrigt är ett ord egentligen....

Nä, nu får det var nog för ikväll. Dags för en liten hårkur, bråka med Prince som jag har tvångslagt i min säng (han fick ett infall när jag var som mest koncentrerad med kakorna och började vässa klorna mot mitt ben. Fattar inte vad han har emot mig...) och sedan somna till något grymt ointressant tv-program!


RSS 2.0